前菜:我哋掛住食唔記得影🥲係汁煮牛肉蘿蔔和麻醬菠菜。蘿蔔好入味,好淋白子(追加):飽滿鮮甜,襯埋海帶和酸汁,幾開胃~瑩光魷魚和奸爸(之前介紹過嘅油甘魚個細佬):不過不失喇,瑩光魷魚送啤酒一流🍻刺身(牡丹蝦、中拖羅、油甘魚):魚肉新鮮,咬落無渣,師傅刀功一流。最衰蝦頭無得炸咗佢食🥲壽司(磯煮鮑魚、海膽、毛蟹):鮑魚上面有少少鮑魚醬,連埋飯一齊食好香滑、好鮮甜!當日大拖羅唔靚,所以師傅臨時改咗Menu,仲好唔好意思咁同我哋道歉。整體握功都唔錯,舍利溫度適中不太酸,咁當然冇得同頂級omakase 相比喇!(ed小分享 : "舍利" (シャリ) 係對壽司醋飯的別稱,係源於梵語嘅讀音)煮物(甘鯛):啲魚鱗一塊塊咁豎起,咬落好似食緊薯片咁,下面係一陣肥膏,再下面係鮮嫩嘅魚肉,口感好夾,食落又唔會好油膩A5和牛:個部位係西冷,師傅燒得剛剛好,再落少少海鹽,好Juicy、好滿足!不過一舊,起兩舊止,好肥串燒(追加):我哋叫咗雞潤和雞皮,兩樣都揀鹽燒,無論個火候、調味都一流,我哋覺得呢度嘅串燒真係好出色,大家有機會試吓溫泉蛋撈冷烏冬:烏冬彈牙,再加埋溫泉蛋嘅蛋液和麻醬,為呢次”鄉下”味覺之旅畫上完美句號

白子(追加):飽滿鮮甜,襯埋海帶和酸汁,幾開胃~

溫泉蛋撈冷烏冬:烏冬彈牙,再加埋溫泉蛋嘅蛋液和麻醬,為呢次”鄉下”味覺之旅畫上完美句號👍🏻

總結,以呢口價錢,食到呢個質素和服務嘅日本餐廳並不多,如果係omakase 新手,可以試一試先,一步一步向上挑戰。我哋亦都推介朋友嚟呢度食嘅話,一定要食佢哋嘅串燒,心機之作!