2018-03-30 50 瀏覽
今日對肥妹仔我黎真係一日好難過既一天,不過開心要過,唔開心又要過!!唔開心既時候對肥妹仔黎講, 食好西就係一種既therapy.......Burgeroom聽就聽得多, 一直都無機會試,今日終於可以食下, yeah!!!!芝士旋風薯條 $50Melted Cheese, melted cheese, melted cheese!!!!!!試問有melted cheese既炸物又點會難食???佢既cheese應該係cheddar cheese, 淋上熱辣辣脆卜卜既炸薯條,炸薯條本身應該有seasoned過, 好香薯仔味, 再加上扭紋形狀, 食既時候趣味增加咗!!!黑松露芝士薯條 $62講過小小既秘密大家聽, 肥妹仔我其實真係好憎食黑松露, 因為肥妹仔我覺得黑松露有陣漏煤氣既味,好難聞!!!不過呢個truffle cheese一D都無果隻好難聞既味道, 首先佢聞落去係好香cheddar cheese既味, 食落去唔係只係得cheese味, 而係仲有一陣陣輕輕truffles獨有既味, 聞落去肥妹仔我一D都唔反感, 反而因為佢呢陣輕輕既truffles味令肥妹仔我覺得好誘人, 果然less

芝士旋風薯條 $50

黑松露芝士薯條 $62
講過小小既秘密大家聽, 肥妹仔我其實真係好憎食黑松露, 因為肥妹仔我覺得黑松露有陣漏煤氣既味,好難聞!!!不過呢個truffle cheese一D都無果隻好難聞既味道, 首先佢聞落去係好香cheddar cheese既味, 食落去唔係只係得cheese味, 而係仲有一陣陣輕輕truffles獨有既味, 聞落去肥妹仔我一D都唔反感, 反而因為佢呢陣輕輕既truffles味令肥妹仔我覺得好誘人, 果然less is more!!!嘩!!!!!呢個食落去真係不得了!!!!有truffles ge cheese真係好好食, 食落去有truffles本身果隻菌香味, 但又有cheddar果隻咸香味,非常好食!!!!呢個炸薯條肥妹仔我一定會再黎食過!!!!!!
鱈魚手指配他他醬 $48
食咗咁多炸薯條, 係時間食下其他野先!!!呢個炸鱈魚手指,老實講, 普通雪藏貨色,真係無咩特別!不過都係果句, 熱辣辣脆卜卜既野,又點會難食呢????肥妹仔我鐘意!!!!
鵝肝牛肉漢堡
嘩!!!!呢個先係呢一餐既大佬, 肥妹仔我真係期待已久!!!!無得輸, 呢個burger真係無得輸,超好食呀!!!!先講過漢堡肉, 佢既漢堡肉好厚, 煎到一D都唔乾, 肥妹仔用刀切落去既時候D肉汁係係咁湧出黎, 食落去真係好moist, 一D都唔柴又唔乾, 肥妹仔我係好impressive!!!而且佢既漢堡肉係無過份seasoned, 保留到佢自己本身既牛肉味, amazing!!!!到個鵝肝啦!!!呢塊鵝肝又係攞你命三千, 超!級!好!食!塊篤肝係微微煎過, 個心仲係粉紅色, 食落去滿口鵝肝既油香, 非常嫩滑, 呢個burger係肥妹仔我食過最好食既burger!!!Fantastic!!!!
pink lemonade $28
呢個lemonade好好飲, 成餐都係食煎炸野, 個lemonade非常解渴!!!!
2018-03-29