2018-03-30
今日對肥妹仔我黎真係一日好難過既一天,不過開心要過,唔開心又要過!!唔開心既時候對肥妹仔黎講, 食好西就係一種既therapy.......Burgeroom聽就聽得多, 一直都無機會試,今日終於可以食下, yeah!!!!芝士旋風薯條 $50Melted Cheese, melted cheese, melted cheese!!!!!!試問有melted cheese既炸物又點會難食???佢既cheese應該係cheddar cheese, 淋上熱辣辣脆卜卜既炸薯條,炸薯條本身應該有seasoned過, 好香薯仔味, 再加上扭紋形狀, 食既時候趣味增加咗!!!黑松露芝士薯條 $62講過小小既秘密大家聽, 肥妹仔我其實真係好憎食黑松露, 因為肥妹仔我覺得黑松露有陣漏煤氣既味,好難聞!!!不過呢個truffle cheese一D都無果隻好難聞既味道, 首先佢聞落去係好香cheddar cheese既味, 食落去唔係只係得cheese味, 而係仲有一陣陣輕輕truffles獨有既味, 聞落去肥妹仔我一D都唔反感, 反而因為佢呢陣輕輕既truffles味令肥妹仔我覺得好誘人, 果然less
芝士旋風薯條 $50
黑松露芝士薯條 $62
講過小小既秘密大家聽, 肥妹仔我其實真係好憎食黑松露, 因為肥妹仔我覺得黑松露有陣漏煤氣既味,好難聞!!!不過呢個truffle cheese一D都無果隻好難聞既味道, 首先佢聞落去係好香cheddar cheese既味, 食落去唔係只係得cheese味, 而係仲有一陣陣輕輕truffles獨有既味, 聞落去肥妹仔我一D都唔反感, 反而因為佢呢陣輕輕既truffles味令肥妹仔我覺得好誘人, 果然less is more!!!嘩!!!!!呢個食落去真係不得了!!!!有truffles ge cheese真係好好食, 食落去有truffles本身果隻菌香味, 但又有cheddar果隻咸香味,非常好食!!!!呢個炸薯條肥妹仔我一定會再黎食過!!!!!!
食咗咁多炸薯條, 係時間食下其他野先!!!呢個炸鱈魚手指,老實講, 普通雪藏貨色,真係無咩特別!不過都係果句, 熱辣辣脆卜卜既野,又點會難食呢????肥妹仔我鐘意!!!!
嘩!!!!呢個先係呢一餐既大佬, 肥妹仔我真係期待已久!!!!無得輸, 呢個burger真係無得輸,超好食呀!!!!先講過漢堡肉, 佢既漢堡肉好厚, 煎到一D都唔乾, 肥妹仔用刀切落去既時候D肉汁係係咁湧出黎, 食落去真係好moist, 一D都唔柴又唔乾, 肥妹仔我係好impressive!!!而且佢既漢堡肉係無過份seasoned, 保留到佢自己本身既牛肉味, amazing!!!!到個鵝肝啦!!!呢塊鵝肝又係攞你命三千, 超!級!好!食!塊篤肝係微微煎過, 個心仲係粉紅色, 食落去滿口鵝肝既油香, 非常嫩滑, 呢個burger係肥妹仔我食過最好食既burger!!!Fantastic!!!!
呢個lemonade好好飲, 成餐都係食煎炸野, 個lemonade非常解渴!!!!