早幾個月係網到見到雜誌介紹呢間店既牛角包,終於有機會試到,但原來除了雜誌介紹的小龍蝦味,仲有滑蛋芝士煙肉,但我堅持食小龍蝦牛角包🥐$158呢個牛角包比想像中脆同爆涵,我地一行三人又想試,廚房肯幫我地切三份,非常好!龍蝦沒有腥味都幾新鮮,連配角薯條夠熱點少少黑松露都變得好好味!食返少少沙律菜中和冬陰公意粉,如果唔係店員推薦我應該不會叫,心諗一人幾啖啫!點知出奇地夾,是香口系列🍤$88值得一提係呢度既甜品,出品速度慢過主菜,以往係酒店食芒果拿破崙都係雪櫃拎出來,唔多唔少都林左,但呢個廚房堅持即叫即做,所以一定要等!餅燒過咁,芒果另上,所以餅完全脆度100分!仲有自選的芝麻雪糕,唔係牛奶公司的,好有芝麻味。擺設上的蝴蝶🦋原來係威化餅入口即溶。仲有姜味梳乎厘,焗到同個兜高到一倍高,廚師仲提住我地一定要立即食唔好比相機食先,的確一放低即食係最好味口感最好!似乎廚師對自己甜品有特別強的要求😆😝好事一則,隔離枱走時比了張午餐收據我們,上面寫住寫晚餐有85折,嘩,我同我的朋友埋單時開心咗85% 🤣🤣如果晚市有午餐咁既套餐會多點幫襯

小龍蝦沙律牛角包(切開樣)

小龍蝦沙律牛角包

即制 芒果拿破崙

如果晚市有午餐咁既套餐會多點幫襯
2018-05-03
5 分鐘 (堂食)
小龍蝦沙律牛角包(切開樣)
小龍蝦沙律牛角包
即制 芒果拿破崙