2009-09-01 9 瀏覽
8月30日約左一班朋友一行十二人到諾富特東薈城酒店食 Buffet, 入到去是6:30pm, 已經開始有人排隊取食物,我地好開心地搵好位座好去排隊啦, 我先去取魚生,魚生只有4款,有三文魚,吞拿魚, 八爪魚同油甘魚,三文魚幾肥美同好新鮮,沒有我至愛北寄貝,好普通的北寄貝都無好失望,但我囡話佢見到有北寄貝壽司,不過好少佢只看見幾件,一出已經比人攞左,之後我去搵生蠔,搵左成個場行左幾個圈.....係無生蠔,之前有朋友食過話有長腳蟹, 個晚真係諗都唔使諗,當然都係無, 我只係見到青口同蝦,好無耐攞左2隻蝦食, 到牛肉,我見到一大舊燒得個樣好似好美味的牛肉,因為牛肉係我細囡至愛,我當然要比我囡試下啦,但我細囡食左一啖就同我講,我唔要呀媽咪,好奇怪下,我細囡係食肉獸,佢見到肉係發癲咁食,我好奇地咬左一啖,無味牛肉,又真係唔多好食喎,熟的食物個樣唔多吸引,麵檔叫做好少少,有4款麵食, 至於甜品都算幾好.
2009-08-30
慶祝紀念