2008-05-31
上黎開飯啦搵到呢間定食Doraya,見都幾多好評所以同女友落黎試一試. 唔難搵,係尖沙咀B2出口直行就見到. 行樓梯落到Doraya,發覺好似係日本嘅平民料理小店,加上唔係好多人,所以坐得幾舒服.侍應服務不錯,幾快手,態度又好.我叫咗個天婦羅定食, 女友就叫個咖哩吉列吞拿魚定食,甜品重有叫個綠茶蛋糕. 咖哩吉列吞拿魚定食來到之後勁開心,色香味樣樣整全.咖哩香味好香好濃,第一次試食吉列吞拿魚有好大驚喜,加上一粒粒煮得唔硬唔軟的珍珠米好正好正. 之後我嘅天婦羅定食到咗,剛炸起,特別好食,啲蝦夠晒大隻,而且炸得透徹,但唔係太多油, 味道好好食.個蒸蛋不可不提, 呢個蒸蛋好滑,入面又多料.個味道連埋啲料好濃,好食!!!! 大家樂個蒸蛋同呢個無得比呀!!! 甜品綠茶蛋糕,個蛋糕分開三層,最高個層有5mm係由綠茶粉製成布丁層,40mm厚嘅芝士蛋糕中層,再加5mm餅乾托底.綠茶帶有清新感覺,味道都係正,少食多享受. Total Cost: $78.00 + $88.00 + $25.00 = $210.00 (inc 加一)值得試一試~~~~~~~ ( ^ 0 ^) /
侍應服務不錯,幾快手,態度又好.
綠茶帶有清新感覺,味道都係正,少食多享受.
值得試一試~~~~~~~ ( ^ 0 ^) /