2022-01-17
成日都聽朋友講推介我食呢間拉麵,每次經過都必定見到排晒長龍,近排同朋友經過佐敦順便去上海街買嘢,下午時間冇人排隊梗係一定要同朋友試吓啦😁✨金鶴 雞白湯拉麵 $98睇見佢個餐牌好吸引即刻order一個拉麵,雪白色湯原來用咗雞肉去熬製,飲落去每啖都有甘香嘅雞肉味道又滑溜,唔會令到好鹹,最奪目就係用咗牛蒡炸過而成一條條絲心浸係湯底一齊食爽口之餘亦食到牛蒡嘅味道,個人認為呢個比較特別而我最鍾意佢嘅拉麵唔會太幼,粗度適中,食落去有口感彈牙,超薄一片叉燒索湯汁🤩肉質軟滑一啲都唔膩,另外仲有雞肉,雞肉個味道淡淡而出,口感更加嫩滑,大有驚喜✨😍✨黑蒜醬油拉麵 $98另一款係我朋友order嘅黑蒜嘅味道,個人味覺得唔算太濃,淡淡蒜香味,配合拉麵同叉燒食落去個口感唔會太油膩👍🏻👍🏻✨日式唐揚炸雞 $38呢個雞肉炸過後原來都非常大件🤭咬一口外面脆脆裏面嫩滑,再配胡椒粉令到雞肉突出,兩個人食真係啱啱好🤪✨日式餃子🥟餃子好多拉麵店都必定有,呢度餃子裏便豬肉鮮嫩咬一口,煎過嘅餃子外脆內嫩,點埋醋汁簡直係提升香味🤩
✨金鶴 雞白湯拉麵 $98
✨黑蒜醬油拉麵 $98