2022-11-01
澳南海岸有間標榜少鹽少糖供應多款菜式的西餐廳, 一向重視健康的我, 當然要去試下. 據聞烤雞好正, 所以叫左個二人OMG 烤雞套餐($328). 多國海鮮拼盤: 沙律菜同帶子好新鮮, 蟹籽墨魚仔 & 黑松露大蝦好爽口, 吞拿魚薄脆個醬好好味, 再加埋煙三文魚, 頭盤已經好正! 粟米餐湯比較鹹, 蒜蓉包夠味夠脆又無膿,讚! 烤雞雞皮烤得剛剛好, 有薄脆口感, 鍾意佢唔會好重調味料, 可以食到雞肉的原味, 加埋法式蜜糖汁, 甜甜地又唔會膩. 可惜千島海鮮薄餅略嫌唔夠熱, 可能係因為出餐好有效率, 我地都食唔切, 所以PIZZA 攤凍左少少先食, 如果唔係熱辣辣入口應該會更正.加$12就可以有特色飲品, 好抵, 我叫左青瓜薄荷檸檬梳打, 第一次這個配搭, 口感好清新, 菠蘿荔枝四季春茶都好有特色, 可以清肥膩. 成個餐我地都好滿意, 抵食又好味. 另外貪得意試左個愛爾蘭咖啡雞翼, 好好奇咖啡點樣可以同雞翼夾, 試左, 咖啡味唔係好出, 我都係鍾意食可樂雞翼多D.