2012-10-02
第一次黎o既時候 , 係因為媽媽收到太興集團會員o既優惠劵所以黎試 , o個次經驗相當唔錯 , 食物種類多 , 連海鮮都有, 地方夠大唔會好大油煙唯一唔好就係每人得一杯汔水 , 如果有得加錢有任飲咁就仲正 ~之後都有再同朋友黎食過 , 不過限時兩個鐘收費最平都 $ 188 ( 5:30pm 入座)無 coupon 後都好少再黎嚕 , 但試過一 d 較平o既燒肉放題之後 , 又好懷念宮崎隻大蝦深海大虎蝦係每位光顧都會有一隻 , 宜係有手臂就長 , 啖啖肉好爽甜店員會教我地點樣燒佢先唔會外面 d 殼都未燒得熟隻蝦 , 仲要將個頭切開分開燒蝦頭都有幾多膏o家 , 我諗出面食呢隻蝦都唔平o家 , 所以認真一諗呢度都唔算好貴如果食完呢隻大虎蝦唔夠喉 , 任食燒烤海鮮都有海蝦o既 , 都唔細隻o家 , 仲幾鮮甜彈牙數到海鮮 , 不得不提每人一客o既翡翠螺 , 平時多數生食 , 原來吉出黎燒一燒都幾香又保持鮮味任食中最好味o既有牛舌 , 鹽燒最能食到個鮮味 , 點檸檬醋汁就最正 ,肉類有多種味道可以揀 , 除左鹽燒外仲有果汁味 , 辣味 , 柚子胡椒 , 梅子味等 , 各樣都唔錯牛胸腹較厚而且有少
牛胸腹較厚而且有少少肥 , 但食落唔會太膩 , 一口牛好香軟多汁 , 本身無調味 , 個人鍾意點有芝麻o個隻汁
相對有質素o既各款不同部份牛肉 , 豬頸肉同雞腿肉呢 d 就變得無咁受歡迎 , 但味道都不俗
食左好多肉之後, 可以點一 d 海鮮或蔬菜 , 選擇都唔少o家 , 不過好難燒得好食 , 好乾身
如茄子 , 南瓜 , 粟米 , 冬菇 , 一係要燒好耐 , 一係就好易燶晒 , 食天婦羅會更稱心 ,
全部即叫即炸 , 熱辣辣 , 南瓜蕃薯好香好甜 , 茄子入口好似好多油咁 , 軟殼蟹都幾肥美
最後想講一講 d 刺身 , 其實食一轉試下就夠 , 次次去都有唔同 , 質素只屬一般
## 日式燒肉放題越開越多 , 但試過o既都唔係好多 , 因為始終都係一分錢一分貨 ,
我覺得宮崎o既食材的確幾有保證 , 連我呢個唔係幾識食牛o既我對佢 d 牛有深刻印象