2023-04-20 110 瀏覽
▪️ʜᴀʟғ ʜᴀʟғ ʙᴏɴᴇʟᴇss ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ $𝟸𝟻𝟹韓式炸雞平時就食得多啦,今次就試吓喺韓國有貴族炸雞美譽嘅ᴘᴜʀᴀᴅᴀᴋ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🍗呢度既雞係用咗先焗後炸嘅方法烹調,食落冇出面嘅炸雞咁油膩。仲有得揀無骨雞,食落啖啖肉,炸雞外脆內嫩,熱辣辣,好ᴊᴜɪᴄʏ。最緊要係可以選擇兩個口味嘅雞,每樣各一半,咁樣就可以試多啲口味啦😍▫️ᴄᴏʀɴ sᴇᴀsᴏɴɪɴɢ +$𝟹𝟶雞件上面鋪滿粟米濃湯調味粉,食落甜甜地,食食吓又覺得有少少似爆谷嘅味道😂最得意嘅係旁邊真係有幾舊粟米~可以好好中和一下▫️ᴍᴀᴅ ɢᴀʀʟɪᴄ sᴀᴜᴄᴇ 瘋狂蒜香炸雞 +$𝟸𝟻濃郁嘅香蒜同蜜糖醬汁沾滿每一件雞件,超級惹味,食到停唔到口🤤羅勒味道睇落都幾有新鮮感,下次有機會都想試吓~如果叫羅勒派對套餐仲會送兩杯梳打飲品添▪️ʙʟᴀᴄᴋ ᴄʜᴇᴇsᴇ ʙᴀʟʟ $𝟹𝟻外層帶點甜包住啲芝士幾有層次感,啱啱一炸出嚟芝士係可以拉到絲架🧀▪️ᴍɪxᴇᴅ ғʀᴇɴᴄʜ ғʀɪᴇs $𝟿𝟾薯條新鮮出爐好夠熱▪️ɢʀᴇᴇɴ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴀᴅᴇ $𝟸𝟻▪️ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ $𝟸𝟻食完咁多炸雞,梗係要飲返罐梳打啦,即刻解膩又好清新除咗將軍澳分
▫️ᴄᴏʀɴ sᴇᴀsᴏɴɪɴɢ +$𝟹𝟶

▪️ʙʟᴀᴄᴋ ᴄʜᴇᴇsᴇ ʙᴀʟʟ $𝟹𝟻
▪️ᴍɪxᴇᴅ ғʀᴇɴᴄʜ ғʀɪᴇs $𝟿𝟾
薯條新鮮出爐好夠熱
▪️ɢʀᴇᴇɴ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴀᴅᴇ $𝟸𝟻
▪️ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ $𝟸𝟻
食完咁多炸雞,梗係要飲返罐梳打啦,即刻解膩又好清新

除咗將軍澳分店之外,尖沙咀都有分店㗎❗