2025-04-02 504 瀏覽
我同幾個朋友去咗旺角一間火鍋邊爐放題,簡直係一個美食天堂!我哋選咗中等價錢嘅set,真係超值,因為入面有任食蜆、雞肉、牛肉、丸類、菜類,仲有任食新鮮即炸炸物,味道真係好得意!而且,最好食嘅就係炸地瓜丸同紅糖糍粑!呢度嘅蜆新鮮得嚟,味道鮮美,涮一涮就可以食,真係好適合鍾意海鮮嘅朋友。雞肉同牛肉都係新鮮嘅,肉質滑嫩,特別係牛肉,咬落去真係好有嚼勁,味道濃郁,搭配自己鍾意嘅醬料,完全係一個享受。至於丸類,佢哋提供咗各款不同嘅丸子,包括魚丸、肉丸同埋蟹肉棒,每一款都好有口感,無論係煮或者涮都好食,特別適合一齊同朋友分享。菜類方面,選擇都幾多樣,有新鮮嘅生菜、冬瓜、蘑菇等等,搭配火鍋食材,既可以增加營養,又可以令整個火鍋更加豐富。菜新鮮,食落去唔會有苦味!而家講講即炸炸物,呢個真係一個驚喜!每次去火鍋店,炸物都係我最期待嘅部分,呢度提供咗任食嘅炸物,真係食得唔停。炸地瓜丸特別好食,外脆內軟,地瓜味濃,咬落去有甜味,搭配少少醬油,更加好味!而且,佢哋仲會即炸,每次出嚟都熱辣辣,真係好享受。另一個不得不提嘅就係紅糖糍粑,呢個甜品真係一試成主顧!外面炸得香脆,內裡軟糯,裹住香甜嘅紅糖,每一口都令人陶醉

另一個不得不提嘅就係紅糖糍粑,呢個甜品真係一試成主顧!外面炸得香脆,內裡軟糯,裹住香甜嘅紅糖,每一口都令人陶醉,根本停唔到手!我哋一個接一個咁食,完全冇得停,真係好正!

如果你鍾意火鍋,或者想試下新鮮即炸嘅小食,呢間店絕對值得一試!