2019-03-01 69 瀏覽
今日同朋友去荃灣行街,行到肚餓就去open rice睇下附近有咩好食啦,見呢間放題唔錯就去試下啦。一上到去見到好多牌掛左係度好特別。入去個時已經覺得啲座位既設計好特別,唔似得平時咁一行行。坐底之後我地揀左要海鮮餐同昆布湯底。基本有雞羊豬係任食既,羊豬都比較薄身好快就食得,最好食係雞,非常鮮嫩。海鮮方面,全部都新鮮,啲象拔蚌同帶子都好大舊,象拔蚌、螺同八爪魚都比較爽口彈牙。其他都係比較軟身易入口。作為前菜既螺肉同埋中華沙律係絕對不能忽視,好食過好多放題,令你食慾都大啲。有其他自助食物例如菜、丸類、午餐肉等等。最特別係有得自己炸天婦羅,有哂指示比你睇點整,真係又好玩又好食。炸出黎最新鮮熱辣,外脆內軟。隔離放左唔同既食物都可以攞去整,仲有唔同既調味粉,實有一款岩你口味。最後仲有雪糕食,嗌左朱古力同開心果味,好似仲有綠茶、芒果、曲奇等既味比你揀。飲品任飲,種類都算多,大眾化。

一上到去見到好多牌掛左係度好特別。

入去個時已經覺得啲座位既設計好特別,唔似得平時咁一行行。

雞  羊  豬  昆布湯底

海鮮餐

有其他自助食物例如菜、丸類、午餐肉等等。

飲品任飲,種類都算多,大眾化。
2019-02-20
海鮮餐