2019-03-02
與朋友在荃灣行完街後,順便食晚飯,有D想食日式火鍋放題,但友人是不吃牛的,竟然俾我搵到嚟間鋪有個豬牛羊海鮮餐lift門一打開,好似置身於日本神社內,大堂內有大量檜馬,屋頂仲有一些絲櫻花做裝飾,第一感覺已經超正湯底有八款可以選擇,分別有:番茄湯,味噌芝麻豆乳湯,豬骨濃湯,鰹魚昆布湯,牛乳牛骨湯,壽喜燒甜醬油湯,地獄火岩湯,同埋沙嗲湯有d都幾有特色,而我哋揀左豬骨湯底,豬骨味勁濃,拍得住拉麵店湯底海鮮拼盤有好多款海鮮,例如:蝦,蟹棒,八爪魚串,青口,蠔......而我覺得最犀利嘅係原隻帆立貝,同原隻北寄貝,從來沒有係香港見過原隻北寄貝,而原隻帆立貝亦超大隻,個殼大到我手掌咁上羊,中豬,下雞,三款也可任追加外面仲有其他配料同沙律任攞,款式眾多,林林種種仲有日式咖哩一定能夠填飽我個肚,咖哩內有少量牛肉以解我餐內無牛的不足最有趣的是可以自己的炸物自己炸,有埋教學,一步一步,你都可以成為炸物師傅啤酒清酒梅酒,只要加$30就可任飲!汽水款式亦相當多,保證有一款咁飲另外加$20仲可以有刺身任食,不過我哋見,食物種類已很多所以無加最後埋單前還可以一人揀一個Haagen-dazs/ Dreyer’s雪糕
上羊,中豬,下雞,三款也可任追加
外面仲有其他配料同沙律任攞,款式眾多,林林種種
啤酒清酒梅酒,只要加$30就可任飲!
汽水款式亦相當多,保證有一款咁飲