湯煲私房火鍋

2020-01-17 193 瀏覽
上星期朋友生日,知道佢係一個火鍋撚,於是問吓朋友有冇啲咩火鍋店介紹,有朋友推介呢間位於上環新開嘅私房火鍋店當日book咗枱上到去後店員非常友善推介佢哋有啲乜嘢主打佢哋都會提供免費嘅餐前小食,木耳香酸,青瓜爽脆,非常醒胃天氣寒冷,聽從店員推薦想知佢哋主打嘅椰子雞煲,店員叫我地先飲湯,因為湯底加入左兩個椰青水,入口果然十分清甜,配搭鮮雞感覺非常驅寒補身店員同樣推薦佢哋自家製響鈴,並且非常特別唔建議落湯食,直接點上佢哋自製酸甜醬,果然冇介紹錯,入口非常香脆有層次,並非一般火鍋店響鈴可媲美墨魚膠同樣自家製,而且份量都幾多,入口非常重墨魚香,而且口感彈牙,推介椰子雞煲配上油麥菜果然係絕佳配搭,椰子雞煲本身嘅鮮甜味再加上油麥菜本身嘅菜甜非常配合,將本身嘅清甜味帶到另一個層次

當日book咗枱上到去後店員非常友善推介佢哋有啲乜嘢主打

佢哋都會提供免費嘅餐前小食,木耳香酸,青瓜爽脆,非常醒胃