2015-12-06 6322 瀏覽
為食精1號又出動。。。打邊爐大發現!!!又㢌又嘔咗咁Q耐,雖然未好過,但亦都冇減退我為食嘅程度!😁😁尋晚去試左一間新嘅火鍋店,出乎意料嘅好味!其實我覺得佢好過「不倒翁」好多,而價錢就差唔多啦!(其實仲有其他特點,遲啲再介紹)先講個鍋底。。。一樣啦,會叫個雙拼鍋底,因為可以試多幾個味道:「日式昆布銀魚+沙嗲」!日式昆布銀魚:- 比起平時叫嘅清湯好一啲,因為起碼淸得嚟有味道!好重銀魚味,但係又唔fishy! 裏面都有草菇,但要煮好耐,到尾升先至食得到!啲菇都好有菇香!沙嗲:- 同平時食嗰啲沙嗲鍋好唔同,帶甜。但係甜嘅程度亦都可以接受,好香沙嗲味!因為我地得三個人所以唔係叫咗好多嘢食。1)山東黃牛頸脊:- 唔肥!啱晒我!但係好亂口,好有牛肉味!2)本地手切肥牛:- 如果你真係想要肥牛的話,我講緊係好肥嗰隻,咁我諗你就會覺得呢啲太瘦啦!但係對我來講就啱啱好,唔食得太肥費事爆血管!😂😂肉嘅質地好嫩口,又滑,都好有牛肉味!3)厚切牛利粒:- 爽口!4)鮮鵝腸:- 超肥!5)川式辣牛肉餃、鮮蘆筍鵝肝餃、味增大根黑豚餃:- 「味增大根黑豚餃」唔錯!但「川式辣牛肉餃」簡直係 unbeatable!!!

為食精1號又出動。。。打邊爐大發現!!!

先講個鍋底。。。

因為我地得三個人所以唔係叫咗好多嘢食。
3)厚切牛利粒:- 爽口!
4)鮮鵝腸:- 超肥!
5)川式辣牛肉餃、鮮蘆筍鵝肝餃、味增大根黑豚餃:- 「味增大根黑豚餃」唔錯!但「川式辣牛肉餃」簡直係 unbeatable!!! 👍🏼👍🏼
6)"Sin"片:- 因為係厚切,所以好爽口!
7)水晶叉燒包、水晶奶黃包:- 雖然啲水晶皮唔算薄,但係可以接受,因為如果太薄又驚佢穿!「叉燒包」味道超好!但如果你鍾意食葡撻嘅話,你可以試「奶皇包」,因為同葡撻一樣味道,質地都一樣!😅😅

個經理介紹左支「男山」俾我地!好易入口!😋😋可惜我只係可以飲少少,未好返唔敢太過分!😩😩

講完食嘢,講下其他特點。。。
- 首先要泊車方便!周街都可以泊得!隔離又有停車場!
- 食煙人士重方便!起碼唔使落樓就可以食煙!
- 啲枱又唔迫!地方乾淨!尤其是廁所!😅😅

如果你要六星級服務,你就唔可以太大期望了!我覺得好似去咗酒樓嗰啲服務 standard 啦,都唔算差,可以接受!

如果睇性價比嘅話,我會俾80/100。起碼food quality 都算幾好!

大家不妨試試!
甜品