2008-08-27
個人對稻香印象平平, 火鍋的話大不如去明星, 但家人投票三比一, 無計了, 只有硬掘. 九點後係特價時段, 仍然有人攞飛仔, 不過往日人頭湧湧的場面不再, 只係有飛早D入, 無飛等陣入. 叫湯底, 個個都係四十八, 有幾個特別D既有相.(清保涼, 鯇魚, 羅宋), 例牌既鴛鴦, 沙嗲, 麻辣都有. 點左個鯇魚鍋, 入便既料都幾多下, 一個頭兩件身, 幾舊縎豆付, 紹菜, 海蝦數隻. 但最大既問題係我要魚湯, 點解毫無魚味, 幾舊鯇魚係就係煎得幾透, 但真係唔知佢地煮果鍋水有幾大. 雖則最後火鍋滾落去兼加水都唔會係原味, 但頭淡湯唔係咁招呼我呀嘛?睇返張點菜紙, 其實特價左價錢都唔係平得幾多. 鱔片特價後廿三蚊, 加一即係廿五. 肥牛亦然. 下一級丸類價錢十八, 加一二十. 再下一級菜蔬麵食十三, 加一十五. 最抵係燕京大啤, 八蚊大枝, 同超市有得fight. 普遍質素只係一般, 兼有以下問題食品:鱔片: 彈身有肉地算OK, 但係只得五片, 上枱時用骨碟盛, 廿五蚊碟睇到有D眼突.肥牛: 完全無雪花, 瘦, 亦無甚肉味.鮮牛: 最平, 價錢同肥牛差兩級, 但係火鍋都要食梳打牛令人作嘔.
肥牛: 完全無雪花, 瘦, 亦無甚肉味.
冬菇: 好彩我無食到, 應該完全無洗過, 連我阿媽咁唔肯浪費食物既人都成舊吐返出嚟.
記得幾年前食過完全唔係咁過份, 咁既質素, 真係以為自己去左長康食自助老邊. 唔通上左市就將價就貨, 賺多D先對股東有交代?