2018-06-21
打邊爐任飲任食冇人未試過吧?🙈.價錢方面都係睇你揀邊隻level嘅肉而定🙆🏻♀️最平嘅係美國進口牛肉放題$168,之後就特級美國穀飼牛放題$208。豪啲都可以揀最貴嘅日本國產黑毛和牛盛合$368。咁今次我就揀番中中等等價位嘅$238極上安格斯牛小排放題就ok啦😂.火鍋湯底有八款:鮮番茄湯/味噌芝麻豆乳湯/九州豬骨濃湯/沙嗲湯/鰹魚昆布清湯/北海道3.7牛乳牛骨湯/壽喜燒甜醬油湯/地獄火岩湯。呢到雙拼湯底要加$18,咁都係揀一個湯底夠了🤭😹最後揀咗北海道3.7牛乳牛骨湯🐮🥛.無論咩價錢嘅牛肉放題,當中都包咗雞豚羊肉同其他平啲嘅牛肉任叫㗎啦!而店員一開始第一round就已經太貼心咁拎哂所有款式嘅肉嚟😂ko哂佢第一round俾我地嘅肉,我已經飽咗8、9成😂😂所以大家去食可以留意吓,例如對雞豚羊冇太大興趣嘅話,可以叫店員唔洗俾。其實我覺得雞豚羊都冇太特別,可以留肚食牛肉😛圖入面我特別指明嗰碟牛真係幾正😍😍可惜再叫就叫唔番😂本身我以為呢碟係極上安格斯牛小排,但嚟多碟睇又好似唔同樣嘅?🤭😂😂早知開相俾店員睇😂😂.另外仲會每枱送一份牛白肉、牛柳粒、墨魚滑、蝦滑同花膠。正方體嘅牛柳粒,成日唔知要淥幾耐
價錢方面都係睇你揀邊隻level嘅肉而定🙆🏻♀️
豪啲都可以揀最貴嘅日本國產黑毛和牛盛合$368。
呢到雙拼湯底要加$18,咁都係揀一個湯底夠了🤭😹
最後揀咗北海道3.7牛乳牛骨湯🐮🥛
ko哂佢第一round俾我地嘅肉,我已經飽咗8、9成😂😂
其實我覺得雞豚羊都冇太特別,可以留肚食牛肉😛
圖入面我特別指明嗰碟牛真係幾正😍😍
另外仲會每枱送一份牛白肉、牛柳粒、墨魚滑、蝦滑同花膠。
正方體嘅牛柳粒,成日唔知要淥幾耐先食得🙈不過估唔到佢本身大大粒+感覺我成日淥得耐得濟之下😂,食落肉質都唔鞋,都幾好食🙆🏻♀️
墨魚滑同蝦滑都好正,我尤其愛食個蝦滑😆💕
本身望住碗牛白肉,心諗:成碗都係一片片脂肪做咩?😂
問咗店員,店員話係牛白肉,其實聽完個名我都係唔知乜嚟🙈而家上網search番,原來牛白肉又叫牛胸肉,是接近胸骨的軟骨位🤭😹好似好矜貴咁但我冇食到🤭🤭
如果叫$238或以上嘅牛肉放題,就可以任叫刺身,如果唔係就要逐件刺身計錢。
刺身選擇都有十零款,我地基本上乜款都叫哂咁濟,基本上係平時百零蚊放題嘅刺身咁🙈咁呢到本身主打火鍋任食,有得任叫埋刺身嘅話,都唔可以expect太多🙈
雖然平時我就一定最鐘意食三文魚刺身,但今次我反而係會覺得希靈魚同櫻花魷魚唔錯🙆🏻♀️
仲可以去出面自助拎火鍋配料,大路嘢例如蔬菜呀丸呀腸呀都有嘅。
醬料bar嘅嘢都算多款,而對我嚟講食日式火鍋最重要係有芝麻醬就掂了😆
飲品都有十幾款,汽水茶類紙包飲品都有。同埋原來一人加20蚊仲有得任飲生啤🍻
特別啲嘅仲有得自己炸天婦羅🍤首先自己揀料,然後拎去沾炸漿、米糠,再擺入爐炸🙈炸完就自己調味。好容易㗎咋😆
最後原來仲有一人一杯Dreyer’s或者MOVENPICK雪糕🤤
我好鐘意食MOVENPICK😍
另外蜜瓜雪條、雪糕三文治同雪米糍就可以任拎任食嘅🙆🏻♀️有榴槤雪米糍呢😍
如果叫最平$168嘅牛肉放題,加埋一都$200唔洗,都算抵食嘅。
特別一提係餐廳都幾寬敞,兩個人嚟食係有四人位坐,而且枱同枱之間又唔會好密,坐得幾舒服。
PS 時間限時為120分鐘。