2021-04-07
上星期去了尖沙咀行街, 女友喜歡 The ONE 買靚衫 , 我又想起要吃 Pizza, 記起 可以去 The Point, 位置在 4/F.餐廳面積大, 門面闊. 座位開揚無侷促感, 裝修和佈置都有心思. 侍應的招呼周到, 安排我們座位好理想. 看看餐牌, 價錢真的不貴. 食物有創意, 款式多. LOBSTER SET 女友最愛, 有沙律, 湯, Pizza, 有飯, 又有甜品, 樣樣齊. 我們兩人, 叫了套餐, 侍應提醒餐飲有半價優惠, 女友先點了 Mocktail, 士多啤梨汁 Strawberry Ice Cream Float , 招牌飲品.粉紅色, 色彩香豔, 觀感美, 士多啤梨汁, 味道不錯. 我 叫了 鳳梨蘇打汁 Green Point , 湖水綠色, 感覺好清新. 龍蝦紅葉菜頭沙律 Lobster Beetroot Salad.紅葉菜頭沙律吃得健康, 配龍蝦好貴氣.擺設有食得的花, 視覺好靚. 龍蝦湯 Lobster Bisque送來了, 夠熱, 有香濃嘅龍蝦味, 口感好. 湯入邊加有龍蝦肉, 足料, 鮮味
粉紅色, 色彩香豔, 觀感美, 士多啤梨汁, 味道不錯.
紅葉菜頭沙律吃得健康, 配龍蝦好貴氣.
送來了, 夠熱, 有香濃嘅龍蝦味, 口感好. 湯入邊加有龍蝦肉, 足料, 鮮味好飲.
Pizza 9", with Flaming Lobster 原只火焰焗釀龍蝦 Pizza
侍應送來大大個 Pizza, 立即放在檯上, 龍蝦位於正中, 好有霸氣.
只有一點想提醒, 最好先食完熱熱 Pizza, 才慢慢食龍蝦. 因為食龍蝦須時, 待吃完龍蝦, 才食 Pizza 那時便凍了.
接著是, 龍蝦香草義大利飯 Lobster Risotto, 加$68, 有龍蝦半隻.
龍蝦越食越仲意, 今次又配飯, 真合我們理想, 飯調味好食, 龍蝦肉美味. 這個飯口感甚豐富.
藍莓芝士蛋糕 Blueberry cheese cake 只加 $18
芝士餅, 芝士味濃, 用藍莓伴著好食也可口.