2009-09-16
波士頓餐廳今次是第二次去,第一次已是很久的事,食過咩都唔記得啦.只記得當日是假期很多人.今日比較少人,個場只開了2/3.可能客人少左,服務就相對高d.今晚下雨,帶了雨傘,在門口有個蔗桶,我把雨蔗放下,門口的女職員即上前說:放在這裡可能會比其他人拿走.除即拿了一個蔗袋把我的蔗套上,再交給我,叫我一同拿上去.還送上親切的笑容上到去,因卡位滿坐,安排到方枱坐,我女朋友想坐卡位,同侍應講,有卡位可否轉枱,他有禮地回答:當然可以啦!(佢有d乸乸地,講野好高音).還有我起身的時候,他竟然指示我厠所的位置,雖然我真的是想去厠所,但我都冇問佢.真奇怪= ="轉左位之後就要了火焰牛柳&羊扒,兩款都要七成熟,飲完餐湯,牛柳,羊扒一齊送到,我份牛柳就麻煩d,個職員要搞一輪才可林上克椒汁,一大團白煙升起,職員就跟隨煙霧一起消失.像魔術一般.其實將牛柳一早放在鐵板上,上枱時灑上燒酒,就會着火,搵把怎樣火焰劍都係d花巧野啫,用來氹吓細路都幾好嘅!羅宋湯-->好多料,正.個餐飽是熱的,皮有小小脆.唔錯唔錯.火焰牛柳-->牛柳的味道同口感都好好,牛肉味當然冇高級扒房咁好啦!一舊水有兩大舊牛柳,又有七成
今日比較少人,個場只開了2/3.
火焰牛柳-->牛柳的味道同口感都好好,牛肉味當然冇高級扒房咁好啦!一舊水有兩大舊牛柳,又有七成熟的效果,唔錯啦.薯菜薦底,略為求其左d.可跟飯或意粉,我要了意粉,意粉好一般,比較林,冇彈性,張價就貨,算~
羊扒--->麻麻地,煮到有九成熟喇.好在還有小小羶味,似番隻羊.
餐飲冇乜特別,食品唔算超水準,但亦唔算搵笨.今餐都食得好舒服,有下次有下次....