2022-11-22 23 瀏覽
季節精品先付三品右至左食起,有好甜既金薯,煙三文魚下面包住蜜瓜,同蟹膏豆腐季節刺身三點深海池魚,吞拿魚,食落新鮮無根又彈牙。火炙和牛刺身配意大利香草汁第一次食覺得入口好滑好簿,牛刺身配酸酸地香草汁,又唔會有根,食過番尋味。鮑魚凍餅鮑魚用慢煮方法整出嚟 食落爽口入味再點下意大利酸汁,味道更加凸出,仲好開胃。鵝肝茶碗蒸鵝肝加入蒸蛋裏面方法新奇,裏面仲加入左柚子粉,蒸蛋出嚟好滑好甜。百合同薑絲一齊配合感覺清新。。炭薰牛舌用左最靚嘅牛舌心,所以食落爽口彈口,一入口便有衝擊,牛舌油脂好香。紫蘇二重燒牛肉卷脆紫菜用炭爐烤一烤,再夾佳牛肉tartar 同紫蘇葉等配料,外脆內軟,十分滿足壽喜汁精選和牛肉眼薄燒用左炭爐慢燒,再加入酒,食落有小小酒香,和牛燒到剛剛好,放入堅魚湯裏面味道更加豐富,又可以減少油膩感。仲有加入豆腐等食材食到飽飽。炭燒秋刀魚用炭烤左既秋刀魚外層焦脆,包著紫蘇葉食到特別香。日本玉子塩漬精選和牛柳粒牛肉粒燒好後好香,再同烤好蒜一齊食,十分配合。海鮮土瓶燒用火燒過大蝦魚肉同香菇,又香又熱辣辣。再倒入清湯,梅子冷素麵本身已經好飽,但梅子冷素麵入面酸酸甜甜湯汁,加上素麵彈牙可口,完全有十足
季節精品先付三品
右至左食起,有好甜既金薯,煙三文魚下面包住蜜瓜,同蟹膏豆腐

季節刺身三點
深海池魚,吞拿魚,食落新鮮無根又彈牙。

火炙和牛刺身配意大利香草汁

鮑魚凍餅

鵝肝茶碗蒸

炭薰牛舌

紫蘇二重燒牛肉卷

壽喜汁精選和牛肉眼薄燒

炭燒秋刀魚
用炭烤左既秋刀魚外層焦脆,包著紫蘇葉食到特別香。

日本玉子塩漬精選和牛柳粒
牛肉粒燒好後好香,再同烤好蒜一齊食,十分配合。

海鮮土瓶燒
用火燒過大蝦魚肉同香菇,又香又熱辣辣。再倒入清湯,

梅子冷素麵
本身已經好飽,但梅子冷素麵入面酸酸甜甜湯汁,加上素麵彈牙可口,完全有十足的解膩感,係必叫iteam。

甜品
用左頂級靜岡蜜瓜,原熟剛好入口好甜好淋又多汁。為晚餐劃上完美句號。