餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-10-29 23 瀏覽
同男朋友去完灣仔探朋友之後,朋友介紹咗想一間樓上Cafe,好好食好多打卡位,既然講到咁正,於是我地就去咗試一試😊。由樓下嘅Cafe門口,直至樓梯入到去餐廳,牆上嘅畫都係人手畫上去,以黑白為主,真係好靚好多打卡位,我仲問過店員牆上所有畫都係由幾間大學嘅大學生,用咗兩個幾月時間心機畫上,真係值得一讚👍🏼。坐低之後,望住個Menu,頭盤、餐湯、主菜小食及甜品,真係包羅萬有,樣樣都想食🤤。最終我哋就order 咗🍵野菌松露忌廉湯配多士,好香嘅野菌松露味,非常好飲😍🥢香煎加拿大有骨豬鞍扒伴薯菜配蜜糖芥末籽燒肉汁,肉質夠淋,好好味😋🥢香煎虎蝦,蟹肉及鴨肝配香辣蝦乾番茄忌廉汁扁意粉,虎蝦又彈又新鮮,鴨肝煎得好香口,蟹肉撈埋蕃茄忌廉汁,好好食,堅正👍🏼😍🥢西班牙辣肉腸芝士黑松露汁焗法包,配黑松露汁焗法包都係第一次食,辣辣地脆脆地,都不錯啊😁🍸ULURU rose tea (tea, strawberry Purée, rose Syrup, Rose, Rosemary),飲品內有一朵玫瑰,好靚😍清清嘅玫瑰花味好特別,又靚又好飲,好啱女士👍🏼。🍸Lavender Dream (tea, lavende
最終我哋就order 咗
🍵野菌松露忌廉湯配多士,好香嘅野菌松露味,非常好飲😍
🍸Lavender Dream (tea, lavender Syrup, Lavender, Lychee Purée, Lychee, Icing Sugar),淡淡嘅Lavender及Lychee味,好清甜😄。
呢間Cafe真係睇得又食得,同男朋友喺度影咗好多相添👫。大家去食,記得影多D靚相啦☺️