2018-07-21 1819 瀏覽
今日,跟住成日食自助餐既自助餐達人食左間幾抵食既自助餐,就係位於灣仔既六國酒店一樓既Le Menu。Le Menu 唔大,一眼睇晒既長形餐廳,食物就沿住牆邊L位咁擺放。食物款式不多,但由沙律到冷盤到熟食甜品,足夠食到胃部突出。冷盤只有四款,青口、螺、長腳蟹和大蝦。其他覺得一般,但長腳蟹鮮甜,沒有海水味和不會過咸,密密食左一打,外面買都要幾百元,相信我已經回本了。刺身方面,有立魚、劍魚、三文魚、仿鮑片和八爪魚🐙。喜歡仿鮑片軟腍厚切和八爪魚爽口彈牙。熟食方面,牛肉控當然唔會放過牛展,牛舌和牛排。牛排睇落血淋淋,應該只有五成熟或煮更少,有少許擔心會有血腥味,但食落非常嫩,肉質偏瘦少肥膏,沾著芥末醬更好味。汁煮羊架,同樣嫩滑,但少左d羊味,羊架始終係香烤最惹味。因為款色唔多,今日連湯麵都試埋,配料有魷魚,牛柏葉,各款丸子等,重點有三款湯底,最愛豬骨湯清甜美味,朋友喜愛喇沙酸甜開胃。甜品方面,最好味莫過於哈根大師配窩夫!沒有我最愛的士多啤梨味,但有最新既紅白桃,清甜果肉多,配埋香脆熱辣既窩夫,難怪令一眾朋友一再encore!Brownie 味道尚可,但一夾就散,焦糖燉蛋,十分香滑,但好似食緊cr
今日,跟住成日食自助餐自助餐達人食左間幾抵食既自助餐,就係位於灣仔既六國酒店一樓既Le Menu。

食物款式不多,但由沙律到冷盤到熟食甜品,足夠食到胃部突出。

。汁煮羊架,同樣嫩滑,但少左d羊味,羊架始終係香烤最惹味。

,朋友喜愛喇沙酸甜開胃。

甜品方面,最好味莫過於哈根大師配窩夫!
沒有我最愛的士多啤梨味,但有最新既紅白桃,清甜果肉多,
配埋香脆熱辣既窩夫,難怪令一眾朋友一再encore!Brownie 味道尚可,但一夾就散,焦糖燉蛋,十分香滑,但好似食緊cream多過燉蛋。至於其他甜品,確實不用試

如果你同我一樣鐘意食長腳蟹和哈根大師!呢間自助餐就相當岩你,星期一至四都係268!
好耐無聽過2字頭既自助餐,過口癮岩晒!
2018-07-20
生日