2008-04-09 18 瀏覽
自從世紀香港酒店裝修後,一直都未試過,星期六又book 唔到六國Hotel, 見在75折就同屋企人try ,其實都$240 。魚生一般(都冇encore 衝動) ,蟹、龍蝦仔好細隻,凍蝦又唔吸引,salad 又一般,所以就主攻熱盤,but disappointed again, 有雞、、牛、羊、豬、魚,但味道唔ok, 冇一味會再食,條蒸魚ok, but 再巳經凍晒,不能再食。最失望麵包條又硬但唔脆,taste bad。有個section 係“拾拾”,有seafood, 丸類,菜(大路) ,菜唔靚,但師比6-7 條,其實份量少都照食,但實在太難食,我細佬要多少少,但絕對唔要菜,師都比4條佢,仲分2 隻碗比佢好怪。Roast beef 燒得OK , 但舊肉冇味,都冇encore,見師剛剛做好pizza, 以為ok, 點之又硬又係唔脆。Bbq pork chop 十足人乾咁都冇人過。Dessert table 只有一個chocolate cake 較好,jelly ok 但唔prefer buffet 度食囉。新鮮麵包布甸都係好硬,其他cake 一般,chocolate 梳乎厘ok , 但要

Dessert table 只有一個chocolate cake 較好,jelly ok 但唔prefer buffet 度食囉。新鮮麵包布甸都係好硬,其他cake 一般,chocolate 梳乎厘ok , 但要排隊,ice-cream 係nestle 基本口味,Original price 係$288冇理由食呢隻ice cream , 我encore pineapple & 西瓜3 次因都甜, but 哈密瓜同密瓜都好白,我冇試估亦唔甜)。

結論$150 buffet 都勉強收貨,$288 of course “NO WAY”!

連最愛吃buffet 細佬都話早知食海南飯。