2014-03-08 3491 瀏覽
夾係CWB同中環中間,灣仔哩間ale Creperie一D都吾輸洩而且人流無咁多,可以舒舒服服嘆個下午茶當日無book位,好彩上到去有位,仲要窗邊位可以望下樓下嘅街景👀有位疑似老板嘅朋友見我地第一次食,好用心&細心介紹餐牌上嘅食物又會同客人傾計非常nice。我同友人兩個叫左以下食物:最出名嘅crepe: La Bigoudene(以我記憶係哩款)麵粉皮入面有ham,cheese,egg,tomato... 囗感好豐富未食晒已經覺飽魚湯: 味道吾算濃,淡淡魚香。跟湯有餅乾粒&芝士碎,份量較多(吾知係吾係兩個人嘅關係😀)hot chocolate: 上枱時只有微溫,味道一般餐牌上有好幾款Crepe,芝士種類&濃淡度都吾同,可以因應個人對芝士喜好程度選擇
而且人流無咁多,可以舒舒服服嘆個下午茶

又會同客人傾計非常nice。我同友人兩個叫左以下食物:
未食晒已經覺飽

hot chocolate: 上枱時只有微溫,味道一般

2014-01-20