2017-10-03 636 瀏覽
冬甩專買店總係一陣風咁黎又一陣風咁走,J.CO喺舊年殺到香港,香港終於又有高質冬甩食。每個月總係突然有幾日冇啦啦諗起J.CO,雖然地點唔算好就腳,但都會特登過黎食。今次叫左Why nut 同 Forest Glam。食車厘子加工品總要冒食到藥水味嘅風險,Forest Glam絕對冇呢個問題,面層朱古力係MS酒心車厘子朱古力嘅味道,富果香微甜帶苦,上面兩粒車厘子經過醃製,酸酸甜甜好開胃,冬甩食落好軟熟好light,食麵包最怕食空氣包,但出現係冬甩上反而係好事。Why Nut 表面係白朱古力,裡面包住花生醬,不過朱古力遮蓋花生醬味,當佢白朱古力donut食就可以了。食完唔夠喉再加左個Avocado Dicapio,重朱古力味但冇咩牛油果味,中間有一堆cream,我麻麻地但男朋友就好鍾意。每次必叫Iced Thai Tea,泰國餐廳都未必有,反面呢到有得飲。有泰式奶茶獨有嘅茶味,唔太甜,平時唔飲港式奶茶嘅男朋友都爭飲。整體呢到嘅冬甩都唔太甜,價錢合理,可以慢慢試哂呢到嘅冬甩!
冬甩專買店總係一陣風咁黎又一陣風咁走,
J.CO喺舊年殺到香港,香港終於又有高質冬甩食。
why nut? / Forest Glam
今次叫左Why nut 同 Forest Glam。
面層朱古力係MS酒心車厘子朱古力嘅味道,富果香微甜帶苦,
上面兩粒車厘子經過醃製,酸酸甜甜好開胃,

Why Nut 表面係白朱古力,裡面包住花生醬,
不過朱古力遮蓋花生醬味,當佢白朱古力donut食就可以了。

Avocado Dicaprio
中間有一堆cream,我麻麻地但男朋友就好鍾意。
Iced Thai Tea

整體呢到嘅冬甩都唔太甜,價錢合理,可以慢慢試哂呢到嘅冬甩!
2017-10-02
why nut? / Forest Glam