第一次來呢間餐廳食嘢,職員落錯單要我哋硬食,報警處理,永世唔會再來。落order嘅時候,首先手上揸住個set Menu揀咗嘢食之後,換咗一張散叫嘅Menu加多左個Pizza,最後買單嘅時候啲職員話我哋係散叫,張單多咗差唔多$200,同個職員了解情況嘅時候,職員態度極差,之後經理甚至出嚟鬧我哋:👨🏼(eng): 你哋識嘅前菜份量大咗,你哋一定知道,你哋肯定來過! (勁大聲鬧我哋)我: 第一次嚟呢間餐廳又點知道你啲份量係大咗?同埋我好明確係叫咗一個set,之後先加一個Pizza!👨🏼:我啲員工一定唔會出錯,你睇都睇到你隔籬枱個前菜冇咁大,你點會睇唔到!同埋你睇到我啲員工攞住啲上菜俾人,有乜可能睇唔到!我: 首先我隔籬枱食緊意粉,另外一邊枱食完,再遠啲食緊主菜,完全睇唔到,同埋我係第一次來,仲要係你呢間餐廳最後嘅客人,點會知道你哋嘅份量!👨🏼:你哋個個都話第一次嚟㗎!你個Pizza呢?去咗邊呀!我: 食咗囉,啲嘢都食晒,你哋收走咗,唔使講咁多報警!同埋我要睇CCTV👨🏼:我當然會報警,CCTV老細喺度我自然會睇!我:點解唔而家睇?唔係我俾咩錢?👨🏼:比呢張囉! (張錯單)全程爆鬧我哋,後來警

👨🏼:你哋個個都話第一次嚟㗎!你個Pizza呢?去咗邊呀!

👨🏼:我當然會報警,CCTV老細喺度我自然會睇!

我:點解唔而家睇?唔係我俾咩錢?

👨🏼:比呢張囉! (張錯單)

全程爆鬧我哋,後來警察嚟到了解咗事情,10分鐘左右,個鬼佬經理笑口細細咁入嚟道歉,話咩 I never knew, 落單個員工係part-time,幫我哋解決返個價錢同上返個甜品🙄

其實真心呢間嘢啲嘢食真係唔差,但啲員工真係差到落地獄,一開始上湯唔俾匙羹,等咗一輪,牛扒又唔俾刀,叫杯水叫咗四次都冇,呢啲小事都算。 仲喺度睇其他人評價話咩會計錯錢,喺度笑咗一笑。點知發生係我哋身上,仲要坐到離晒大譜!

仲有,我哋叫嗰個牛扒係龍蝦+牛扒,來到得隻蝦仔,要我哋問先話龍蝦賣晒。

講返張單,首先有乜理由以散叫嘅方式跟住個set Menu嚟叫?即係去McDonald‘s叫餐,薯條,漢堡包,嘢飲,全部分開落單有冇可能?其次龍蝦牛扒呢個組合只有set Menu先有,如果散叫只有牛扒,但係佢哋比我嘅係龍蝦牛扒。成件事就係唔合理,仲要俾人暴_,發生咩事?

呢一世都唔會再去,去嘅人請小心啲,感謝閱讀。
2023-07-30