從沒有因為任何食肆寫食劣評,就算激親都算,但今次不寫不可,真的氣得七孔生煙,$145的任食火煱,一開始應交待什麼材料沒有,但從6點45分入座以後等了兩小時才知沒有,如是在其他酒樓,有什麼沒有的入座前已交待清楚,這是「欺騙」,點蝦二次,沒有,西洋菜沒有,豬肉青,鮮冬菇沒有,雲吞沒有,取而代之給我3隻雞旦,二個出前一丁,4人份量的魚皮餃代替, 我同部長講, 你比噤多我都冇用, 我唔係嚟酒樓只食而D嘢!唔該拎番入去, 我唔想浪費!!!1 味道: 個鴛鴦湯底, 清湯加清湯plus幾隻辣椒, 两邊都白湯, 一樣味道, 這叫做鴛鴦!來了水餃, 餃皮己溶化, 一堆沒排列, 全無賣相, 又 細隻, 又唔好味, 點鯇魚變脆鯇片(家人怕脆鯇硬胃痛),味道尚可。材料差,炸魚皮油益靱似隔夜,魚皮餃/芝士腸睇落ok, 不過肉味怪怪的唔似本地貨(D肉味好假個種), 生根好似剛炸起幾靚, 不過有又係益味同炸魚皮一樣, 貢丸內的冬菇"益",能吃的只有雞片跟菜類,但雞皮很多, 點了兩次, 加起來2隻雞脾咗上下,,全晚得雞旦雞片, 魚同菜係可以吃,因本人跟家人都不吃牛,2人$300一餐得D噤嘢食。。。。。。。2 服務:

1 味道:

2 服務:

剛到時說兩位,知客講電話沒理會,找經理,叫我哋等陣,點知一去不返,當時我應該一走了之!!!

中段冇石油氣, 叫待應, 應咗你, 望住你不過唔埋你, 部長行過說好走咗去, 見到店長(後來至知係佢), 我話我己經係叫第三次換氣,佢至幫我換!!!!!

3 環境:

酒樓內滿是內地團,洗手間女廁內廢紙有如人噤高,超恐怖!!!地上沒地氈部份地滑,箸波鞋行快步都會跣死!
成班大陸人重要係入口位食煙,先生,商場內都唔可以食煙㗎!

4 店長回應投訴反應

投訴重激氣,店長慢條斯理,態度愛理不理,等了十分鐘,要投訴都要三催四請都唔嚟,來了明知望住我都唔埋嚟, 重避開,我忍唔住叫佢埋嚟, 我問佢點解噤多嘢冇都做火煱, 佢話賣晒咪冇, 你唔係只係一樣冇, 係好多樣都冇,材料又差, $145重要加一, 比你做食客都過唔到啦!最後都只說送布甸生果了事,因為太嬲,我們沒吃。

還有總之我一定一定Black list佢,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list!

這是絕對客觀意見,要不要幫趁,閣下自己選擇!
2012-12-17
  • 脆鯇片,雞旦,出前一丁,菜