餐廳: 薈景
資訊:

2015-07-31 5169 瀏覽
幾年前曾經食過一次,當時係法國食品主題,覺得唔錯,諗住慶祝仔仔9歲生日再去食!昨晚(26/7/2015)一行8人啱啱食完,覺得期望太高,有d失望!仲要價錢唔平!睇過介紹呢度嘅食評,又話生蠔新鮮肥美,有液態氮雪糕,有好味嘅花膠,有酥皮湯,有炸生蠔,以上咁多樣嘢我真係一樣都品嚐唔到!生蠔===>我從來未試過食咗4隻就唔想再食,完全好似紙咁薄,無可能同肥美扯上關係!話就話有3種生蠔供應,但司傅完全無問過任何客人想要邊種,就求其開咗3隻就算了!我同我d屋企人平時係極度喜愛,但昨晚都無人食過超過半打!液態氮雪糕===>餐廳職員話間供應氮嘅公司出現問題所以供應唔到,我心裡就即刻打咗折扣!明明係賣點,我都係比呢個液態氮吸引咗,點知去到至知無得食!早知去第2間好過!得翻H牌3款基本雪糕,士多啤梨,朱古力 & 雲呢拿!好味嘅花膠===> 我係一眼都無見過,真係唔知放咗去邊度囉~亦唔覺有人夾過-_-#酥皮湯===>又係無咖!!!淨係得個海龍王湯同一款中式燉湯!海龍王湯ok, 但另一個燉湯我無試過!炸生蠔===>連咁普通嘅嘢都係無!無!無!其他凍海鮮確實唔係特別鮮甜,只算合格!刺身最鮮甜係帶子,其他不過不失

炸生蠔===>連咁普通嘅嘢都係無!無!無!

其他凍海鮮確實唔係特別鮮甜,只算合格!刺身最鮮甜係帶子,其他不過不失!但切得好細塊,好似比bb仔食咁!

燒牛肉===> 平時見到都係成件扒嘅大細,琴晚居然見到係條狀!睇落真係有d寒酸!味道還可以!

另外,收碟嘅速度係算好慢,我哋嗰枱搭高3隻碟都無人嚟收,直至成枱都係碟至有人嚟收!

彈完也有讚嘅地方嘅~

第一,鴨肝真係好食,唔膩,外有小小脆,內裡甘香,係我全晚覺得最好食嘅東西!但下面塊多士真係好硬!

第二, 環境好舒服,枱與枱之間都幾寬闊!餐廳仲安排咗我哋坐窗邊位,可以欣賞一下窗外嘅景緻!

第三===>原來已經諗唔到,只可以話如果比三百幾蚊去食可以達標,比四百幾確實有d牽強,我琴晚成人計折咗都要五百幾,簡直係本年度食過咁多間自助餐最唔值得食嘅一間!!!以後寧願聽朋友意見,都唔好盡信食評!當然,大家都可以唔信我寫嘅嘢,我只係講翻我琴晚食完嘅即時感覺!大家依然可以去試試咖~
鴨肝
2015-07-26