~ 晚餐.大排檔 ~🐷 炸大腸 👉🏼 皮腍同肉韌,唔點汁唔知食咗啲咩。🦑 椒鹽鮮魷 👉🏼 炸粉唔平均同炸過頭導致太硬,完全無味,唔係新鮮貨。🐟 椒鹽九肚魚 👉🏼同鮮魷一樣奇差,點汁先叫放得落口。🦐 豉油皇中蝦 👉🏼 大小一般,無膏,似用冰鮮貨。🐚 蒜蓉粉絲扇貝 👉🏼 大隻但蒸過頭攪到肉質好韌,粉絲上碟時已吸滿豉油有啲過咸。🍗 脆皮風沙雞 👉🏼 招牌菜,皮脆肉滑,全晚最好食。🐚 豉椒炒大蜆 👉🏼 大蜆變蜆仔,可能店家對個大字有誤會,但九成都有肉唔似其他地方一半殼一半肉,味道唔錯。🍜 豉油王炒麵 👉🏼 夠乾身,正正常常。🦑🐷 墨魚餅拼豬頸肉 👉🏼 墨魚餅唔彈牙,豬頸肉本身整到點衰都好食。㊙️ 個人評價 👉🏼 可能地理位置方便,同港島無咩大排檔,所以先咁多人,如果唔係,唔明點解要去呢度,無下次。💸 埋單 👉🏼 $1160🏡 地址 👉🏼 灣仔寶靈頓道16號永德大廈地舖☕️ 一個人的餐桌 一個人的孤獨 請我飲杯咖啡 瀏覽下網誌 謝謝
~ 晚餐.大排檔 ~

🐷 炸大腸 👉🏼 皮腍同肉韌,唔點汁唔知食咗啲咩。

🐟 椒鹽九肚魚 👉🏼同鮮魷一樣奇差,點汁先叫放得落口。

🦐 豉油皇中蝦 👉🏼 大小一般,無膏,似用冰鮮貨。

🍗 脆皮風沙雞 👉🏼 招牌菜,皮脆肉滑,全晚最好食。

🍜 豉油王炒麵 👉🏼 夠乾身,正正常常。

💸 埋單 👉🏼 $1160

🏡 地址 👉🏼 灣仔寶靈頓道16號永德大廈地舖