2023-01-21 218 瀏覽
平日灣仔食 lunch 真係多人到打仗咁,某日行過見到餐廳岩岩新開,擇好吉日即刻去試。好彩餐廳可以預早book,到咗即時入座,唔駛再等。 果日望落個場都full 哂睇menu, 最吸引我眼球係牛油果雞扒漢堡,竟然只係$68,仲要連杯簡單熱飲,今次我就叫咗朱古力個餐有一個大漢堡,小小沙津&薯條。大漢堡內有大雞扒,係完全係大過個包,有半個牛油果仲有d配菜。包個皮係超級好食,軟熟唔乾;牛油果都係好靚嘅青色,無任何發黑,熟而淋身;雞扒外脆內嫩,雞皮煎得好香口,有少少調味,但唔會太咸。至於薯條係幼薯條,feel 到係即炸,熱辣辣又脆身,有少少味椒鹽調味。其實剩係食個包已經飽咗,薯條我都係盡力食咗一半都放棄。再飲埋杯朱古力,面加咗小小奶泡,非常好味,就抱住個肚走。(我見佢地嘅咖啡,有簡單拉花,不過個圖案就有進步空間)整體黎講,餐廳性價比好高,價錢係灣仔黎講唔貴,但質素高,野食好味,而且侍應服務態度幾好,lunch hour又無催人走。我會俾夠5/5分。希望可以keep住水準,如果咖啡有靚拉花就更開心

牛油果雞扒漢堡

個餐有一個大漢堡,小小沙津&薯條。

牛油果雞扒漢堡