灣仔小肥牛之前呢度都已經做咗好耐打邊爐,之後裝修完好似冇人知道開返,新裝修完好乾淨又有卡位。母親節時揀咗黎呢度食,而家先得閑寫返。原本想食九層塔,但係嗰個係四人餐,同埋個內容唔係全部自己想食嘅,所以最後都係自己選自己揀。不過呢度唔好嘅係一定要揀個湯底做底,唔可以淨係齋蒸氣,所以局住要嘥錢嗌個鷄湯底。配料好多,呢個都好重要,雖然最後啲海鮮都好鮮甜,唔使點落配料。侍應戴眼鏡短頭髮嘅好似叫Eva好好介紹就哂我媽咪個選擇,介紹得黎唔hardsell唔pushy好友善,全部海鮮幫我地set好時間,下仲幫我地拆埋開邊,服務一流。龍蝦,鮑魚,花甲,海蝦等等,全保好新鮮鮮甜!!完全唔需要任何配料已經可以鮮甜無比,彷彿海鮮係即捕即食感覺一樣,一啲都冇誇張,仲啖啖肉!! 花甲仲encore左三次。另外仲有叫咗肥牛,雪花好靚~ 蜂巢豆腐同枝竹配湯底,個鷄食唔晒拎走。呢度卡位坐得舒服,冇時間壓力,下次約朋友打邊爐,呢度係首選。

母親節時揀咗黎呢度食,而家先得閑寫返。

母親節