2023-10-05 8 瀏覽
//03 10 23 晴天🌞17:00 灣仔 皇后大道東@cucooland/ 眾神的食物 /可可,原來早於幾千年前已經出現✍🏻,正式學名「Theobroma Cacao」,由一位瑞典科學家命名,由於Theo & Broma 兩者意思分別係 God & Food,所以Theobroma就被解讀成「眾神的食物」。而喺中南美洲古老文明裏面,「可可」更視為係一種非常神聖同珍貴嘅食材。每逢重要場合或者節日🥂,都必定會見到佢嘅蹤影。/另外,可可粉食療亦有多種益處,當中廣為人知嘅有防止失智、抗發炎以及舒緩情緒👩🏻‍🏫,但記住要選擇無糖嘅可可粉啊🤎!-純可可配椰子水 HKD$55—————————————————————————當中奶底可自由選擇:椰子奶、全脂奶、燕麥奶、杏仁奶能夠全面照顧一班 想更健康或者素食嘅朋友另外亦都可以根據自己個人喜好,揀選唔同沖調飲品嘅味道:椰子水、梳打水、純水、奶口味豐富之餘 又夠晒特別緊記飲用前要先攪勻無糖純可可 味道濃郁 質感厚滑當中亦品嘗到朱古力最天然嘅甘香另外再以椰子水作調配 除咗有淡淡椰子香氣,更有助增強輕盈效果飲完之後 完全無漿住個口嘅感覺————————
03 10 23 晴天🌞
17:00 灣仔 皇后大道東
@cucooland

/ 眾神的食物 /

純可可配椰子水 HKD$55
—————————————————————————
當中奶底可自由選擇:
椰子奶、全脂奶、燕麥奶、杏仁奶
能夠全面照顧一班 想更健康或者素食嘅朋友

口味豐富之餘 又夠晒特別

緊記飲用前要先攪勻

無糖純可可 味道濃郁 質感厚滑
當中亦品嘗到朱古力最天然嘅甘香

另外再以椰子水作調配
除咗有淡淡椰子香氣,更有助增強輕盈效果
飲完之後 完全無漿住個口嘅感覺
—————————————————————————
2023-10-03
$55 (其他)