2023-06-12 340 瀏覽
今日決定同老公女女一齊試下駱克道呢間中餐廳🤣估唔到係呢個地段,都可以食到媲美酒店味道,甚至超越酒店品質既中菜❗️首先我地叫左炸小黃魚🤤佢個名好威武咁叫「鳳凰展翅」🤣Which碟魚係對得住呢個名既~首先魚既擺盤好靚真係展翅咁款🤣魚肉冇骨而且外脆內滑~很好食❗️老公就指名要豬筋撈粗麵😁第一次見撈麵既配料同汁係分開上~幾特別😆撈粗既鹼水味唔重,豬筋好腍幾乎入口即溶,非常高汁❗️當然唔少得食中菜一定要叫既小炒王啦🥴小炒王既肉比一般鋪頭多😂同埋真係鑊氣十足🤤好夠味❗️小朋友因為個名嘈住要食黃金笑哈哈(其實姐係燒蝦拼鍋巴)🤣🤣🤣燒蝦既蝦好大隻,蝦肉唔柴且入味。濃厚既蝦汁正好連埋脆口既鍋巴一齊食,香脆既口感好似食零食咁,女女好鍾意❗️係灣仔呢個價錢食到呢個品質既中菜,性價比算係幾高☺️環境乾淨整潔,都啱我地呢啲帶小朋友一齊食飯既家庭🤠高度評價💯💯💯