2023-05-03 63 瀏覽
好耐之前生日朋友帶我去呢度慶祝,食左佢既signature seafood basket,自選海鮮數目,自選醬汁,然後就每人攬住條圍裙用手食海鮮,係我最深嘅印象🤣今次同朋友都唔想整污糟隻手,所以決定試下佢其他西餐嘅選擇,成日過開灣仔利東街附近,都會見到呢間餐廳,門口有隻蟹嗰個就係啦!===================== 位置🏠位置易找,修頓球場出口一出對面就係,兩分鐘就會行到!係正大街!菜式選擇📜西餐為主,亦有唔同嘅combo比俾大家選擇,如果未試過佢嘅海鮮袋都可以一試,我哋今次一行二人,叫咗一個前菜一個小食兩個主菜同兩杯cocktail 1️⃣封門牛柳羽衣甘藍沙律$168- 呢個沙律嘅份量好足,牛柳大概有六至七塊,其他沙律嘅混合,包括有牛油果,羽衣甘藍,蕃茄仔,混合沙律菜,堅果碎等等,口感非常豐富!係一個可以食得飽嘅沙律!2️⃣黃金芝士焗生蠔$168-焗生蠔有兩款醬汁可以選擇,分別係芝士醬同埋卡彊醬,我哋叫左四隻芝士醬,醬汁食落口好有驚喜,而且好香!3️⃣日式煎銀鱈魚配百麵豉忌廉汁$298-呢塊銀鱈魚煎得好嫩滑,醬汁嘅配搭同埋薯蓉,好好味!不過都要小心會有幾條大同長既幼骨,如果可以處理埋一

===================== 位置🏠

菜式選擇📜

1️⃣封門牛柳羽衣甘藍沙律$168
2️⃣黃金芝士焗生蠔$168
3️⃣日式煎銀鱈魚配百麵豉忌廉汁$298
-呢塊銀鱈魚煎得好嫩滑,醬汁嘅配搭同埋薯蓉,好好味!不過都要小心會有幾條大同長既幼骨,如果可以處理埋一次過啖啖肉就Perfect🙈🤣
4️⃣虎蝦香蒜橄欖油扁意粉$168
意粉嘅軟硬度係我鍾意嘅,

有咬口,而且蒜片再爆香,聞落去都好有食慾😋
5️⃣Buzzed bird$78
好老實睇個名完全唔知邊杯打邊杯🤣不過大家都叫啱咗,呢杯係右手邊有西柚汁個杯,飲落去好清新,而且非常易入口,想要清爽啲嘅呢杯就啱啦!

6️⃣Captain’a colada $78
呢杯嚟到,原來係我本身話唔想要個杯,因為圖片望落去以為嗰隻藍色係梳打汽水味😂😂嚟到原來有三隻顏色,而且上邊粒啫喱好吸晴😂😂無伏,好飲!

環境氣氛幾好,中間係一個調酒枱,如果飲得酒嘅味道都可以試吓佢唔同嘅調酒,同其他酒精選擇,大部份二至四人枱都係以卡位為主,闊落舒適!氣氛亦唔錯!可以一試😉😉