2025-06-24
同朋友慶祝生日揀咗呢間最近好hit嘅日式燒肉店🇯🇵🔥裝潢雅致 座位寬敞舒適 職員細心服務 好有格調我哋揀咗日本A5和牛二人餐 超級飽肚又滿足😚無論係食物定服務質素都好decent 非常推介👍🏻日本A5和牛二人餐🥪極生牛肉佐帕瑪起司小小多士做前菜但相當有驚喜✨魚子醬與Parmesan芝士嘅鹹香搭配A5和牛他他嘅鮮甜🖤脆口的多士增添左唔少層次感 👍🏻🖤日本A5和牛海膽卷海膽的順滑同和牛嘅濃郁油香意外地相得益彰口感柔軟且不膩 估唔到佢哋係絕佳配搭🤩🦪法式奶油生蠔將生蠔浸喺濃厚嘅cream裏慢燒🔥獨特嘅奶油燒法令生蠔的鮮甜味道更加突出 口感好順滑🥰🐮日本A5和牛刺身第一次食全生嘅和牛 油香非常十足 有入口即溶嘅感覺💦和牛精選🥩厚切牛舌** 厚切牛舌燒至微焦後擠上檸檬汁 口感非常爽脆不韌搭配鹽蔥或油炸蒜頭 作為下酒菜一流🍺🥩A5和牛月見金磚 一大塊方形和牛燒香再切塊 外焦內嫩 🥹淋上月見醬油 肉香與蛋香的結合 不單入口更順滑 更一解油膩感 醬汁配上日本白飯食超夾🍚🥩日本A5和牛老饕肉眼蓋部位肉味非常濃郁 口感軟嫩且多汁💦食用時完全唔會油膩,充分體現和牛的高品質👍🏻🍚真理丼(+$160) 鮮美
裝潢雅致 座位寬敞舒適 職員細心服務 好有格調
淋上月見醬油 肉香與蛋香的結合 不單入口更順滑
更一解油膩感 醬汁配上日本白飯食超夾🍚
🥩日本A5和牛老饕
肉眼蓋部位肉味非常濃郁 口感軟嫩且多汁💦
食用時完全唔會油膩,充分體現和牛的高品質👍🏻
🍚真理丼(+$160)
鮮美的黑松露、魚子醬、和牛他他、海膽及蛋黃
撈埋粒粒分明的白飯中 每一口都令人驚豔🥰
幾飽都不自覺一啖接一啖 將整碗食曬
🫖芭樂金萱氣泡茶
自家製嘅氣泡茶清新可口 芭樂與金萱茶的平衡感相當好 非常解膩 😚
睇得出佢哋對 drink menu都好用心 酒類都非常多🍾🍸
店員會詳細指導每款肉嘅最佳燒法 相當專業👨🏻🍳
自家製的辣粉同燒肉醬、配菜也相當有特色
如果覺得價位有啲高 佢哋嘅lunch set都幾抵食👍🏻
🏡路易奇電力公司 (灣仔)
📍灣仔駱克道33號萬通保險大廈地下B號舖