2023-05-18
🎀灣仔。船艙主題西餐🚢🎀🪄店名* #Mr. Crab by The Captain's House #MrCrab🔮地址*灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$816 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_灣仔剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵餐廳分開兩層 主要系樓上果層食野 環境幾舒適 有沙發位 沿樓梯上都有幾多船艙既裝飾品 有d似迪士尼感覺 可以比小朋友打下卡🤣餐廳採用既顏色偏向鮮豔 而且外面擺放養殖蟹既水箱 可想而知都幾新鮮🤗座位隔離就係水吧 有觀賞價值👀服務都幾有效率😊餐牌設計都十分精美 有中英文翻譯餐牌 十分清晰🍽️食物質素🍽️食物價格整體為中高價 見到好多人都推介食shake shake海鮮袋 不過今次就無試到 試下普通菜式先😊上碟都幾精緻 好有設計感😎菜式選擇頗多 兩人及四人想方便d都可以直接揀set 單點都可以試下唔同主食及小食 任君選擇😊👀評分💖💖💖💖🪄Crab Cake 露易斯安娜蟹餅$148菜式以煎pan上 幾特別🤣蟹餅系炸過
🔮地址*灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$816 已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄Crab Cake 露易斯安娜蟹餅$148
菜式以煎pan上 幾特別🤣蟹餅系炸過 所以表面十分香脆 內裡有一絲絲既蟹肉 食落好有層次感 再配上千島醬,嫩豆芽,紅椒條及薄荷葉襯托 更有美感✨
🪄Lamp Chop 香煎紐西蘭羊排$298
有三大塊羊排 叫左七成熟 羊排感覺較健康 唔會煎得過於香脆 肉質嫩身 容易切開 有豐富配菜 包括薯粒,蘑菇,栗米,脆肉瓜等 更配上特配薄荷蘋果醬 酸酸甜甜 幾特別
🪄Ink Risotto 墨汁意大利燴飯$168
表面有超多魷魚 採用粒粒珍珠米 有咬口 魷魚好彈牙 而且繪飯裡面都有切粒魷魚 不過會食到成口黑色🤣好搞笑
👀評分💖💖💖💖
🪄Cinnamon Churros 西班牙肉桂伴雪糕$128
甜品賣相十分精美 裝住肉桂條既樽系古老擺設品 特長肉桂條好脆卜卜 味道偏甜 仲可以點朱古力醬 雪糕可以揀雲尼拿或曲奇味🍦
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️