2022-11-28
經逐漸活化既大角咀越黎越多受歡迎既新餐廳.見隔左一排無黎大角咀一帶就拉埋朋友過黎睇下有咩新餐廳,咁啱見到呢間意大利餐廳感覺好有歐式風格就入去試試. Italian Mussel Stew青口鮮而鹹香,口感爽彈.以鮮甜茄湯更突顯出青口既鮮甜.無諗過set dinner既前菜都可以咁豐富!成份前菜完全足夠2個人share.Fettuccine Porcini Mushroom Parmesan Cheese係咁多款意大利粉中我最鍾意應該未闊條麵莫屬.闊條麵口感彈牙,充滿濃郁蛋香及麵粉香,掛上芝士牛肝菌醬後味道更香濃.牛肝菌既菇菌味濃得黎又多夠香.Spring Chicken with Fried Potato原隻春雞燒香後上枱賣相極吸引,外皮燒成金黃色既春雞,皮薄香嫩.春雞肉質嫩滑又juicy.味道醃得香又夠入味,整齊唔會過份鹹膩.旁邊既幼身薯條新鮮即炸,炸得香脆唔油膩,熱辣辣勁惹味.Italian Tiramisu講到意大利菜,飯後甜品食tiramisu係必定!Tiramisu充滿咖啡酒香,同朱古力拼埋個味道幾balance.中間既cream細滑唔過甜膩.Set White Wine白酒
Italian Mussel Stew
Italian Tiramisu
Set White Wine
白酒配搭前菜既海鮮類同主菜既意粉好match!