2019-09-03 78 瀏覽
同班姊妹去shopping之前口痕痕,本身打算去食炸雞脾,點知見到呢間「l囍筷」新開張,原來是台式快閃便當,做外賣為主。間鋪係就係細左d,但都有企位,就決定試一試~餐牌望落去d款式係幾吸引,就唔係大路純滷肉飯、紅燒牛肉麵嗰啲。因為個感覺好似都幾好食,叫下叫下就好鬼多啦~佢地有五個餐可以選擇,五十幾蚊包埋野飲都唔錯既,著校服仲可以減5蚊!我地四個人share兩個餐唔過分呀,囍筷咸水雞涼盤伴三種時菜,另配左佢既蔥油撈麵!呢個配搭唔錯!夏天食幾岩,咸水雞唔會太咸,蔥油撈麵有香味麵質挺身!佢係跟蔬菜食,感覺相對健康點。另外係個店員推介之下點了 紅燒牛肉湯飯,佢個味道都幾台式,唔會一味得個咸字,湯底都用心煮過,而牛肉又唔會太鞋太難𡁻,少少淋岩岩好,比較喜歡重口味少少可一試!(注意佢係有少少暗暗的辣)除了正餐之外,亦都叫了好多小食,千萬唔好睇少女仔個胃🙃鹽酥雞份量也不少,但椒鹽味十分香口,而且熱辣辣,未食已經流口水,唯一挑剔係咸左少少,但味道閃不錯的!台灣腸實在太愛食腸不得不叫,佢比其他台灣腸長d,又是熱辣辣的,皮脆肉汁正!原全係台灣的味道!花枝丸本人極力推介一定必試!燒得好好味,而且花枝丸裡面真
同班姊妹去shopping之前口痕痕,本身打算去食炸雞脾,
間鋪係就係細左d,但都有企位,就決定試一試~

我地四個人share兩個餐唔過分呀,

囍筷咸水雞涼盤伴三種時菜,另配左佢既蔥油撈麵!

另外係個店員推介之下點了 紅燒牛肉湯飯,

除了正餐之外,亦都叫了好多小食,千萬唔好睇少女仔個胃🙃

鹽酥雞

台灣腸

花枝丸
本人極力推介一定必試!燒得好好味,而且花枝丸裡面真係有好多花枝肉,完全食到停唔到口!

雙色地瓜球
炸得好熱好煙靭!如果多返d原粒口感就仲正!

另外跟餐 囍之綠妍,即係綠茶,同埋台南冬瓜茶,就無咩特別,兩杯茶味竟然分別不大😂
不過勝在夠解渴!

總括黎講呢間小店有心機營,野食都即叫即整,全部熱辣辣又夠香口!而且味道都是不錯!
2019-08-30
5 分鐘 (堂食)