2017-04-28
呢排工作太忙,冇得去曼谷梳乎下,唯有食下泰國菜一解鄉愁啦。作為一個生蝦hardcore fans,呢間生蝦我俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,大大隻又牙,果汁夠辣,過癮,我自己KO左一碟✌🏻我地兩個女仔叫左個細size既冬蔭公湯,上枱size一啲都唔細,每人飲左兩碗之餘仲食到大大隻蝦👍🏻酸味冇話搶哂鏡,但略嫌可以辣多少少💦呢個軟殼蟹芒果卷好味😋😋😋泰國芒果好甜。我地港女mode上身selfie完一大輪d軟殼蟹都冇林哂,真心必點!主食我地叫左呢個泰式金邊粉,真心覺得一般,上面個蛋絲好靚,但係食落冇乜味又冇乜料,有啲dry,下次會試下啲炒飯,我見隔離枱碟炒飯唔錯,可能隔離飯香啲心理😂😂😂另外仲叫左杯Lychee Mojito,甜甜地又夠fresh,中和番啲油漏,岩哂女仔飲,記住,一定要食埋啲荔枝,好甜。我記得佢有virgin版既,唔好酒既朋友都可以飲✌🏻