2023-03-20
Hello Hong Kong ! 今日要推薦既就我覺得係尖沙咀都算係高質但我見好少人講既R&B - Library Restaurant and Bar,所謂既R&B,即係restaurant & bar 咁解,你想乖乖日頭/夜晚食下正餐就得,但一到深夜就化身酒吧!今次依間就exactly 係咁🤩😂明明啱啱啲情侶仲好浪漫咁望住清真寺食住starter 傾心事.言歸正傳,依間野擺明行library theme,Menu 好似本書仔咁分唒Chapter,侍應們亦著得比較學生風,係上菜嗰陣會同你講嗰道菜既歷史🥹.首先上場既係starter 豆腐火腩($128),係堆火腩片下面係自家製玉子片同豆蓉,成件事好顛覆我對依道菜既形象!.嗜辣者必點茴香豬肉腸貓耳朵粉($148)!tbh我平時好少對依啲粉有好感,覺得好浪費胃容量,但so far 依個我又覺得ok 😂😂😂.主菜羊肉二重奏($288)係全晚高潮位!痴線你望下嗰兩塊羊係幾咁鮮嫩?一口氣食唒羊肩肉同羊肋骨兩個部位,爽!.食到依個時候當然就要嗌一嗌依間R&B既signature cocktails 🍸- 五餅二魚($160)同春秋($150),
#llfFusion #llf尖沙咀
#lailaifood #foodporn #hkig #hkfoodie #hkiger #hkfoodblogger #hkkol #foodiehk #foodiehkig #top_hongkong_restaurants #instafood #尖沙咀美食 #食好西 #RestaurantAndBar