2018-08-12 146 瀏覽
之前食過屋企附近既長沙灣店,味道好岩自己口味,所以都耐唔時會去食晚飯,今次百貨公司周三特價日去掃貨,諗唔到食咩之下,決定都係食反尚點,一定唔會伏~我地揀左食套餐,$388既四人餐,包括兩份點心,一鍋湯,三款小菜,一碟炒飯,一份點品,計落抵過散叫好多,已且可揀既菜色都岩食,份量比想像中大,所以係好抵食~湯我地揀左酸辣湯,酸酸辣辣好濃味,多種材料口感豐富~點心揀左鎮江排骨同小龍包鎮江骨,肉質鬆化,酸酸既醋香,入味~鮮肉小龍包皮薄餡料多,豐富既湯汁,隻隻都無穿無爛~然後係三款小菜蔥爆牛肉大量大蔥再加醬油爆炒,夠哂惹味~糖醋魚塊每次必食,魚肉滑身,外層脆卜卜~糖醋汁甜甜的份量岩岩好每件魚都能掛汁~黃金排骨啖啖肉既排骨,每件都比咸香黃包圍,咸香十足~韮黃肉絲炒麵小菜同點心都已經好多肉類,呢個麵簡簡單單,韮黃同肉絲炒就已經好夠,味道唔錯~最後仲有甜品高力豆沙綿綿濕濕既口感,外層係蛋白,中間包住豆沙,唔會太漏,滿足~

湯我地揀左酸辣湯,酸酸辣辣好濃味,多種材料口感豐富~

點心揀左鎮江排骨同小龍包
鎮江骨,肉質鬆化,酸酸既醋香,入味~

鮮肉小龍包
皮薄餡料多,豐富既湯汁,隻隻都無穿無爛~

然後係三款小菜
蔥爆牛肉
大量大蔥再加醬油爆炒,夠哂惹味~

糖醋魚塊

黃金排骨
啖啖肉既排骨,每件都比咸香黃包圍,咸香十足~

韮黃肉絲炒麵

最後仲有甜品
高力豆沙
綿綿濕濕既口感,外層係蛋白,中間包住豆沙,唔會太漏,滿足~