2006-11-04 14 瀏覽
今日又同老婆四出食好野,選了很多人讚的洲際自助晚餐,對海景2人靚位看到維港激光會演再加上美妙音樂來自上層Lobby Lounge. 除了食物新鮮質數好之外, 色香味要有、好吃、環景及服務水準都有,要附合以上條件,今日全部出現曬係我地到。個人精撰:-冷盆:-1)鮮帶子,吃時有入口即溶之感覺,在壽司吧處找到。2)凍螺,好鮮甜,唔好以為個螺灰灰綠綠似發"毛"查實係好野來架,又係在冷盆吧處找到。3)甜蝦,鮮甜好味,在壽司吧處要司傅夾比你。4)三文及吞拿水準ok,冇特別.5)試哂三種蠔, 全部都好咸, 有d似飲盬水.熱葷:-1)燒羊脾,6成熟肉質美味唔韌,似食牛柳般。2)咖喱羊肉,唔"蘇"又唔會只有咖喱味.其他:-長條麵包、印度薄餅、即製pizza也很可口。滿意的- 服務員很有禮貌, 很有水準. 對海景的view很好, 但背著坐的就只有看人排隊的份兒. 食物水準不錯, 但不是驚喜那種.不滿的也有- 人太多, 地方細. 除了坐窗口位的叫做舒適及寫意一點之外,坐在食物枱那一邊的枱子實在叫人難以忍受. 七點開始至八點其間人龍不絕,由其是海鮮冷盤那邊, 走廊已經不太闊, 在排隊的, 加上拿着滿碟載滿食物

個人精撰:-
冷盆:-
1)鮮帶子,吃時有入口即溶之感覺,在壽司吧處找到。
3)甜蝦,鮮甜好味,在壽司吧處要司傅夾比你。
4)三文及吞拿水準ok,冇特別.
5)試哂三種蠔, 全部都好咸, 有d似飲盬水.

熱葷:-
1)燒羊脾,6成熟肉質美味唔韌,似食牛柳般。
2)咖喱羊肉,唔"蘇"又唔會只有咖喱味.

其他:-
長條麵包、印度薄餅、即製pizza也很可口。

不滿的也有- 人太多, 地方細. 除了坐窗口位的叫做舒適及寫意一點之外,坐在食物枱那一邊的枱子實在叫人難以忍受. 七點開始至八點其間人龍不絕,由其是海鮮冷盤那邊, 走廊已經不太闊, 在排隊的, 加上拿着滿碟載滿食物的人在你隔離走來走去, 你都米話冇引.

為何, 又是沒有蒸魚?! 我等緊d蒸魚豉油點蝦呀!!