2016-07-07 159 瀏覽
雞煲進化論,食雞煲都可以健康咁食太好了,尼間小店主打係養生椰子雞窩,約班朋友去試下😋店內好大啊,有好多枱!而且裝潢玩味十足,入去有種入左電影哈利波特既感覺坐底店員會先將椰子同椰子水倒落個煲到先,係真真真椰子水來啊😍我地叫左一隻雞同日本運送既菜藍。店員先將雞倒落窩內,用漏斗既方式去量度d雞熟未。咁我地就可以好安落咁傾計影相啦😂無幾耐d雞ok lu,店員就用個網幫我地隔走d油,好好啊咁樣健康d👍可以先飲椰子雞湯😍好鮮甜啊,有椰子既清甜味。之後就食雞lu,1隻雞好足料啊4個人share都無問題。食落去無平時食雞煲既肥膩感,反而感覺多左份健康,而且雞一d都唔韌啊😋店員推介我地食尼個海南東風螺,叫左客黎試下,就咁簡單白灼已經好有鮮味啊,螺仲有加左小許調味咸咸地。食落十分爽口,有小小酒香佐賀A5牛肉眼,一份有5塊,黎到既時候覺得有點貴,但食左就覺得物超所值了😍入口即熔,牛既味道都好出,而且脂肪分佈得平均,真係種享受😋黑松露龍蝦煲仔飯,尼個堅堅堅大煲啊😳每人都可以分到2-3碗。尼個飯好推介👍超級好味,個飯焗左陣,更加香而且飯粒分明,仲有唔太硬既飯焦😍好喜歡💕另外叫多份安格斯肥牛,尼份牛好多啊😍肉質都

黑松露龍蝦煲仔飯,尼個堅堅堅大煲啊😳
另外叫多份安格斯肥牛,尼份牛好多啊😍肉質都係好高質,尼款牛係厚切既,不過都係好淋身,好有牛味,好正😋
Pina colada,食椰子雞配椰子酒,入面有霖酒、椰子汁、菠蘿汁、椰子酒。賣相好得啊,係一個椰子殻入面有椰子酒,飲入口一開頭個椰子味好重啊,後勁個酒味就慢慢出黎啦,都幾勁酒味架,但杯酒調得好好飲,到食完野個味都冇被沖淡👍