2018-05-18
朋友相約於星期四,喺九龍城食飯, 平時去九龍城,一定係食泰國嘢當然今次都唔例外。先點了豬肉碎生菜包, 份量十足, 口感出色,充滿泰國風味, 最得人鍾意係佢肥瘦均稱,唔會一口肥肉成口油, 當然生菜包一向都係我嘅至愛, 其實我都有啲要求 ,但係佢個肉末,真係做得幾好,又唔會覺得鞋口。再來燒豬肉配泰式燒魚餅再配泰式燒墨魚丸, 全部都係燒烤物, 燒魚餅同墨魚丸就冇咩特別 ,不過朋友鍾意食就冇辦法, 都係啲簡單嘢。 但係個燒豬肉, 食得出係用心製作,啱啱好,味道十足。主食海南雞飯, 睇住佢原隻雞咁砌出嚟, 都幾驚喜 ,本來仲諗緊會唔會係啲雞頭雞尾,都幾有誠意,加上個雞夠滑, 雞醬又好味。飲品方面,點了龍眼冰, 好多龍眼肉, 視覺上都幾驚喜。最後芒果糯米飯, 星期四仲可以加一蚊換購, 真係性價比十足。下次都會平日再來 ,因為原來唔同日子有唔同優惠。
飲品方面,點了龍眼冰, 好多龍眼肉, 視覺上都幾驚喜。
下次都會平日再來 ,因為原來唔同日子有唔同優惠。