2017-11-12
漁火如荼😍開始凍啊媽d惰性又出晒嚟 話唔想煮飯不如出街打邊爐恰下恰下 佢請😂 我即刻Openrice 見到呢間d湯底好正 又幾多好評 就決定黎試下😋🍽醬料每位 $15有成九款醬料 實有一款啱你嘅😏花膠響螺燉豬展 $198漁火嘅賣點喺用燉湯做火鍋湯底🔥我哋都係因為呢樣野先比佢吸引到過嚟😆湯底顏色好深色 證明左燉湯時間唔短 絕對有落功夫👍🏻而且係超足料 滿滿一鍋 四大嚿響螺 四舊花膠 蟲草花 雞腳 蓮子 豬肉🐷😍鮮甜濃郁 我哋每人飲咗兩大碗先開始打邊爐 飲完一啲都唔口渴 冇味精真係唔同厚厚的花膠😍本地手切鮮牛頸脊(中 $248)打邊爐邊少得牛🐮成家不嬲都鍾意鮮牛肉多過肥牛 一上枱見到咁大碟個個都勁雀躍😂牛頸脊係牛隻活動最多嘅部位 雪花多而且均勻 脂肪比例平均 入口唔單止油香滑口 牛肉味仲係好濃厚 而且切得厚薄適中 值得一讚雲吞王拼帶子餃 ($88)呢度嘅好處係可以半份半份咁嗌 可以試多啲野食🍽又係重量級😂粒粒都係巨形雲吞王皮薄多餡 大大粒蝦🦐帶子餃推介呀!帶子做餃子竟然咁好味 鮮甜🐄牛黃喉 ($78)牛黃喉都唔係間間餐廳都有 呢度有緊係試下先啦👅又幾好食喎 爽脆嫩滑 又索到個湯底 冬菇釀
醬料每位 $15
有成九款醬料 實有一款啱你嘅😏
花膠響螺燉豬展 $198
湯底顏色好深色 證明左燉湯時間唔短 絕對有落功夫👍🏻
厚厚的花膠😍
本地手切鮮牛頸脊(中 $248)
打邊爐邊少得牛🐮
雲吞王拼帶子餃 ($88)
呢度嘅好處係可以半份半份咁嗌 可以試多啲野食🍽
又係重量級😂粒粒都係巨形
雲吞王皮薄多餡 大大粒蝦🦐
帶子餃推介呀!帶子做餃子竟然咁好味 鮮甜
🐄牛黃喉 ($78)
牛黃喉都唔係間間餐廳都有 呢度有緊係試下先啦👅
又幾好食喎 爽脆嫩滑 又索到個湯底
冬菇釀墨魚拼蝦滑 ($118)
蝦滑都幾重手 好多粒蝦喺到 似食緊鮮蝦多啲😂
冬菇好厚肉 墨魚彈牙🦑
時令雜菜籃 ($58)
清下腸胃先🌱蔬菜新鮮 粟米夠甜 冬菇都係例牌大大粒🍄
食飽飽 啊媽表示下次再嚟 睇嚟佢又唔想煮飯 又可以食好西了😂