2020-07-08 286 瀏覽
好耐無經開新蒲崗, 今日工作完就係度揾下食, 見到lee間門口好搶鏡既「海南雞」及「喇沙」, 就被吸引了入到去同佢講有BB, 特登比左個邊位我地, 而且好友善地有口罩紙袋, 疫情下的細心, 見到有晚市餐$88, 有小食`主食及飲品, 就叫左兩個, 當然一個就係海南雞飯一個就係喇沙啦,小食叫左柚子沙律及蝦春卷先講海南雞飯, 飯大大碗唔係好油既感覺, 雞好嫩而且都唔少, 湯亦有味, 上菜時樣子亦好吸引, 另外估唔到個喇沙仲大碗, 芽菜好多我好中意, 另有蝦`魚蛋`豆卜及蛋,足料好食, 湯底好夠味, 辣度剛剛好, 兩個主菜都超滿意小食柚子沙律不過不失, 以套餐黎講都好足, 感覺似2人份量,蝦春卷就有驚喜啦, 內有蝦味而且面好脆, 但面頭唔油, lee個小食係最後先上, 可能係即炸, 仲可以返炸所以夠脆又唔油(以我小小整嘢食常識推算), 睇得出有心之作飲品方面叫左桔仔檸檬水發馬來西亞拉茶, 因我飲左奶就唔飲得檸(會肚痛), 所以跟試左拉茶, 茶夠而係好大杯, 我直頭飲唔哂(好似成日在意大唔大份量tim)整體感覺, 晚餐黎講性價比高, 坐的都舒服, 完全滿足左我想食海南雞及喇沙的一餐