部屋咖啡室

homemadecafe
去親登打士既Cafe,都會諗起由中學開始不時都會同frd去Cafe食下野、玩下board game既時光⏳ 不過今次係同娘親去,係佢碌完openrice揀出黎既Cafe~➿ 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼 ($308)➿ 炸蟹餅雖然唔係我想像中炸蟹餅,但係以數量取勝,有六粒咁多,粒粒都熱辣辣~無論係Pizza定係Risotto,menu上都有標明材料既牌子,唔係made in China👍🏽➿ 𝑺𝒊𝒄𝒊𝒍𝒊𝒂 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂配搭有火箭菜、蘑菇、辣肉腸、肉粒,最緊要層芝士夠厚🧀 Pizza底偏軟身,而我就鍾意條PIzza邊邊,脆得黎有麵粉香,手工感重🍕🍕🍕➿ 黑松露雜菇意大利飯意大利飯軟硬度剛好👍🏽 食risotto最怕sauce太膩,呢度既risotto唔會,黑松露味道幾足,同娘親些牙左半碟都唔覺得膩😋➿ 果味紅茶 *水蜜桃 (+$4)➿ 果味紅茶 *百香果 (+$4)比較下,我鍾意百香果既味道多d,因為酸度高d 飲到底發現寶物尋歸底🤩 發現有d寒天粒粒,又幾好咬啵😋見坐附近既食客都係邊食邊玩board game,staff得閒個陣都會gather一齊玩,成個氣氛好優閒,又好青春啊😆 除左2人

➿ 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼 ($308)
➿ 炸蟹餅

➿ 𝑺𝒊𝒄𝒊𝒍𝒊𝒂 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂

➿ 黑松露雜菇意大利飯

➿ 果味紅茶 *水蜜桃 (+$4)
➿ 果味紅茶 *百香果 (+$4)

見坐附近既食客都係邊食邊玩board game,staff得閒個陣都會gather一齊玩,成個氣氛好優閒,又好青春啊😆 除左2人set,仲有6人同8人set,如果想同朋友係餐廳聚耐dd,可以揀呢度,重拾下青春既感覺👧🏻👦🏻