2020-05-25
呢個店係我成日幫襯成日食既乳酪雪糕店,佢雪糕打卡幾好,因為靚,個個星期帶老婆去。不過因為旺角店晚晚因疫情關係八點就關,近來九點關,去到0850pm已話last order左,無得買又摸左門釘,好失望。可能因為咁,老婆愈難食就愈想食,好啦,今晚去到希慎。又係要乜無乜,叫一杯the garden 兩個料又話賣曬,店員聲稱最多其他料再俾返多d我啦,所以老婆有期待左。味道依舊,杏仁片好脆,雪糕🍦易溶又好稀,最勁係中央一如既往唧到好大個窿,我買雪糕唔係空氣,說好的大杯啲呢?由於不好意思再要返多少少而默不出聲,被迫硬受。繼續食,荔汁幾甜下,底層脆脆主要係糖餅味,不太食得出其實係乜果味,幾搶走左原味乳酪既酸,變得無咁解渴解膩,幾失望下。雖然48蚊一杯已好平,但近期咪好推嗰條咩咩咩商品說明條例既,你同相片不符喎,入面真空,如果唔係慰妻,大男人一定5會倒錢😂
可能因為咁,老婆愈難食就愈想食,好啦,今晚去到希慎。