2024-04-13 0 瀏覽
一直有食開既 雖然唔平,等的又耐,服務又零,但都一直幫寸緊,但今日,好失望 ,$70一杯,入面中空好大,我來食yogurt ,卻是食空氣?? 好離譜,求求其其擠一d, 下面是oreal cookie , 非常唔掂!
2024-04-04 41 瀏覽
-//位於銅鑼灣•主打皇牌乳酪雪糕同埋蛋糕🎂香港總共有7間分店🍦每杯雪糕都好多配料賣相好吸引,其實兩個人share食一杯都得大約有13款不同口味配料,七彩繽紛好靚啊📍Floral Recharge 乳酪雪糕 $70呢款係期間限定推出嘅☺️唔係每間分店都有配料菠蘿脆片、芒果醬汁、紫脆粒、馬卡龍芒果熱情果棉花糖、蝶豆花檸檬啫喱、藍莓顏色都幾夢幻👍🏻唔單止乳酪味重,仲好好食小朋友一定會鐘意食🔥酸酸甜甜特別滋味啊聽講係加入希臘乳酪製作,雪糕係超級滑身
//位於銅鑼灣•主打皇牌乳酪雪糕同埋蛋糕🎂
香港總共有7間分店🍦每杯雪糕都好多配料
賣相好吸引,其實兩個人share食一杯都得
大約有13款不同口味配料,七彩繽紛好靚啊
📍Floral Recharge 乳酪雪糕 $70

呢款係期間限定推出嘅☺️唔係每間分店都有
配料菠蘿脆片、芒果醬汁、紫脆粒、馬卡龍
芒果熱情果棉花糖、蝶豆花檸檬啫喱、藍莓
顏色都幾夢幻👍🏻唔單止乳酪味重,仲好好食
小朋友一定會鐘意食🔥酸酸甜甜特別滋味啊
聽講係加入希臘乳酪製作,雪糕係超級滑身
話說我係希慎廣場5/F掙扎左好耐,究竟揀珍珠奶茶定乳酪雪糕好呢,左左右右,最後我係揀左「Smile」🙂Smile yogurt雪糕真係好吸引,由A-L 12款唔同配搭卑你揀,款款都咁吸引,款款都好想食🤤,又係望左個menu好耐,最後揀左Wild Summer☺️Wild Summer呢杯以tropical fruits為主,係yogurt 上面插上一片菠蘿脆片,淋上紅桑莓汁,再放了荔枝、食食下就會食到芒果,最底既有自家製脆粒,本身yogurt都有酸,再加埋生果酸甜,整杯配搭都好fresh無食咁耐Smile都係一樣咁好食,大大杯,配搭又多又好味,兩個人share食我覺得係最perfect
話說我係希慎廣場5/F掙扎左好耐,究竟揀

Wild Summer
今日去咗Smile Yogurt & Dessert Bar,呢間嘅乳酪雪糕真係正到爆燈,揀咗杯Evolcare,仲有得同閨蜜share,真係太正喇👭!乳酪嘅自然酸味同微微甜意,係咁滑入口,簡直係refresh晒。入面嘅食材配搭好豐富,藍莓同士多啤梨混埋朱古力片嘅香甜,加埋荔枝果凍嘅Q彈,簡直係口感play乜都有🎉。馬卡龍雖然有啲甜,但喺乳酪嘅清新中添咗點綴,底部嘅脆粒仲加咗層次感,讚嘞!再講下The Garden,呢杯曬都撼極嘅清爽感受,啲雪糕嘅清香啱晒夏天,不過要手快啲,因為佢比較易溶。千層酥跟玫瑰荔枝汁嘅搭配真係幾出彩,食嗰陣眼都要瞇埋嚟享受🌸,不過底層餅乾碎同乳酪雪糕嘅組合我係覺得可以再改良吓。總結,Smile係一間價錢公道、食物令人滿足嘅乳酪專門店,下次仲會黎試其他款式,推薦比想搵款新鮮感受嘅你!👌🍓🌱

2024-01-15 129 瀏覽
Smile呢間出名既乳酪雪糕 調教既味道我覺得系岩岩好加‼️甜而不膩如果吾想煩可以直接簡佢地一早配合咗既味道,配料🩷🩵亦都可以自己配搭 有勁多選擇比你簡😨我自己必嗌既係糯米糍😋自家制脆粒😋同蝴蝶酥,佢地既芒果汁都ok 唔會酸☺️但今次因為太過飽,都想齋嗌一杯雪糕滿足下自己☺️平時肚餓既話真係好多都會嗌。。。😍環境座位都舒適,幾適合同朋友坐低抖下傾下計,仲可以望住出面啲人踩滑板🙂🛹輕輕鬆鬆咁chill下

如果吾想煩可以直接簡佢地一早配合咗既味道,配料🩷🩵

亦都可以自己配搭 有勁多選擇比你簡😨

我非常失望地在這家食店的用餐經驗。雖然職員承諾只需等待15分鐘,但我們最終等了超過40分鐘。他們的機器故障問題被處理得毫無效率,且對客人的時間承諾不負責任。這種服務態度令人失望,我不推薦在這家食店用餐。希望他們能反思並改進他們的服務品質。
2023-12-02
希慎廣場入面都幾多人氣餐廳當中一間極受歡迎的就是《Smile Yogurt》週末下午去食也是最多人的時候😂等了超過20分鐘才拿到‣ Mr Earl Grey ($68)Yogurt配料挺豐富由上到下分別是天然橙片乾/蜜糖脆脆/雲呢拿汁/黑糖水晶果凍/伯爵茶吉士/伯爵茶脆粒個人覺得吃起來層次好豐富雪糕糕體都幾滑溜不過伯爵茶吉士和脆粒既味道不算突出如果可以再重點伯爵茶味就好啦😝定價方面也比較進取💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳座位不多所以都預了要等位/外賣店舖人手可能不夠當時只有一個人收銀一個人負責製作食物所以客人們都等了好久☹️雖然食物質素不錯,但等候時間比較長沒有網上看號的功能走開又回來的時候雪糕溶化了因此不建議週末過黎試🙆🏻‍♀️💰Total: $ 68📍Smile Yogurt & Dessert Bar銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖沙田車站圍1號連城廣場零售層23號舖旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M62號舖尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_甜品 🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣 📣Like
希慎廣場入面都幾多人氣餐廳
當中一間極受歡迎的就是《Smile Yogurt》
週末下午去食也是最多人的時候😂
等了超過20分鐘才拿到

‣ Mr Earl Grey ($68)
Yogurt配料挺豐富

旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場MTR樓M62號舖
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B102A號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_甜品
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
2023-11-23 113 瀏覽
以前有好多自助乳酪店,我勁鍾意放學後去擠乳酪、加配料、再磅重比錢,有無人都係嗰個年代🤣可惜後期執曬咁濟🥲呢間雖然唔係嗰種,但都算係同期,又仲頂到既😳 ▪️ Banana Split 💲55面頭係朱古力脆皮,加上花生碎粒,有少少似麥當當既朱古力新地🍫插係側邊塊蝴蝶酥夠脆口,乳酪一如既往順滑兼微酸,中間會有熱情果籽,同埋香蕉蓉,底下仲有餅乾碎同水果粒,整體質素都幾穩定🍨🔎 整體評分(7.5/10)

▪️ Banana Split 💲55

Banana Split

🔎 整體評分(7.5/10)
Banana Split
2023-11-11 136 瀏覽
講起Yogut~ Smile 都算係香港既初期鋪頭🫣一行三個朋友~入到去鋪頭 見到佢有咁多唔同款嘅Yogut~😍真係超級吸引🤤🤤🤤 我就簡左Pain Yogut 加綠茶mochi🤤Mochi 煙煙韌韌,又唔甜襯埋yogut酸酸甜甜,口感真係好豐富😍😍
講起Yogut~ Smile 都算係香港既初期鋪頭🫣
一行三個朋友~入到去鋪頭
見到佢有咁多唔同款嘅Yogut~😍
真係超級吸引🤤🤤🤤
我就簡左Pain Yogut 加綠茶mochi🤤
Mochi 煙煙韌韌,又唔甜
襯埋yogut酸酸甜甜,口感真係好豐富😍😍
Yogut
Yogut
  • Chocolate Lover
2023-09-30 266 瀏覽
熱到靈魂出竅 梗係要嚟返杯雪糕消下暑去到完全係人滿為患 超多人排隊咁我地叫咗三杯The Garden  $52雜莓為主題配上桂花玫瑰香乳酪雪糕幼滑 而且唔太甜整體味道充滿雜果同荔枝玫瑰清香同時仲有蛋白脆 脆粒等令成杯雪糕口感豐富Wild Summer +Chocolate Brownie $58熱帶水果為主題配上紅桑莓汁整體味道偏酸 非常開胃荔枝芒果好甜再配上淋上紅桑莓汁嘅雪糕 酸甜程度啱啱好同時脆粒 口感豐富而粒Brownie 似係 Dark Chocolate Flavour味道有少少苦澀  chocolate味好香濃唯口感過於扎實 且同呢款雪糕並不相配Banana Split $52朱古力香蕉為主題朱古力同香蕉真係好襯 再配上酸甜嘅熱情果整體味道甜而不膩再配上 fruit with greek yogurt層次豐富 口感多變絕對係乳酪雪糕版嘅香蕉船整體而言雪糕本身就酸甜合宜配上唔同配料令口感層次豐富份量大且足料完全值得排咁耐去食
熱到靈魂出竅 梗係要嚟返杯雪糕消下暑

完全值得排咁耐去食
2023-09-10
  • Wild  summer
2023-09-21 205 瀏覽
呢間乳酪雪糕非常人氣😋就算排隊都想食✨又大杯又好味🤤!仲要有唔同配搭既配料等等🫶🏻🫶🏻今次就叫左個Banana split 🍌有朱古力醬🍫蝴蝶酥、士多啤梨🍓水果沙律🍉🍏🍐🍊🍓🍑同至愛既香蕉醬等等🍌🍌口感同味道都好豐富❤️❤️👍🏻特別鐘意水果沙律同埋香蕉醬既配料🥰🥰同乳酪雪糕好夾😍雪糕乳酪味濃郁香口,而且都幾幼滑,除咗可以撰預設既配料款式,仲可以自己配搭款式,推薦!
Banana  split
Banana  split
2023-09-04 221 瀏覽
非常之靚,又好食嘅蛋糕,唔會太甜,佢可以揀好細嘅磅數都得,大概二百零蚊。而且我之前喺沙田落order,都可以喺銅鑼灣到拎。但要留意銅鑼灣舖頭係1:00先開,其他分店12點就開。個蛋糕係荔枝味,上面插着好多唔同嘅鮮花,海棉蛋糕又好鬆軟,唔似某間大集團x心啲蛋糕粗製濫造,忌廉又唔會好膩,好fresh。整體而言都唔錯,佢仲有其他玻璃球鮮花蛋糕,下次可以試埋

2023-09-02 155 瀏覽
Vanilla Sky 呢間Vanilla Sky真的令人印象深刻,價格中等,份量大,一杯女仔呢講超夠食。乳酪雪糕本身口感細緻滑順,加上配搭Vanilla汁和杏仁薄脆,營造出豐富的層次感,而芒果和藍莓的加入更加新鮮,又不會過於甜膩。同埋特別鐘意他們的自家製杏仁脆片,脆度足夠同適中的甜度。雲呢拿汁的意外組合帶來了更多驚喜,雖然它偏甜,但與乳酪的結合相得益彰。整體黎講係好食又多款選擇既乳酪雪糕,提供各種口味同配料選擇,而且外觀也好啱打卡絕對值得一試!---## 評分標準食物:4/5環境:4/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$50-100回購率:👍🏽地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖
Vanilla Sky

性比價: 👍🏽pp$50-100
回購率:👍🏽

地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號舖

2023-08-15 151 瀏覽
Mango Fever最上面插著芒果雪葩,yogurt味道有少少酸,配上自家製脆粒,口感豐富😋旁邊有芒果熱情棉花糖,中間放咗一層芒果布甸 ,底部放咗芒果,整體芒果味清新,同yogurt味道好夾😍I Love Green Tea最上面插著抹茶芝麻片,yogurt味道都係有少少酸,配上抹茶糯米糍,口感煙煙韌韌😍旁邊有抹茶曲奇,中間放咗抹茶班尼斯同一層抹茶布甸,底部放咗自家製脆粒,整體抹茶topping嘅抹茶味幾濃,同yogurt味道幾夾😋
Mango Fever

I Love Green Tea
2023-08-07 178 瀏覽
今日係星期六食完飯 之前已經好想過黎食尼一間乳酪雪糕見到唔係好多人排隊就過左去食menu 上面有好多種配搭🤩,仲可以自己加配料,自己diy一杯😚😜但係如果係懶人就都係跟佢地set 好嘅嗌就包補不會出錯😆🍧The Garden 🪴 $54雪糕好fresh 一d都唔甜有淡淡嘅乳酪味😋😍真係好啱夏天食😍唯一唔好嘅就係比平時雪糕溶得快啲🥲所以要快啲食完🤧插係上面係千層酥網,類似係包裹住麥芽糖嘅薄脆餅乾😛旁邊有一顆桂花啫喱,好清新好fresh😚乳酪淋上面嘅係荔枝玫瑰汁,有淡淡玫瑰香味🤏🏻🥰當日紅桑莓棒棒賣曬😥☹無得食草莓🍓口味蛋白脆脆,融左係乳酪裏面仲保持到脆身嘅口感👍🏻👍🏻個人唔太中意佢地將一d類似餅乾碎擺係最底層同乳酪雪糕唔係好搭,口感有d奇怪🤔🤨乳酪雪糕比平時個啲雪糕冇咁甜😚👋🏼食曬成杯都唔會好又罪惡感🤗😋價錢以一杯乳酪雪糕黎講唔算太貴,價錢合理🤑如果再過來,應該會想試埋其他口味😍評分:❣️❣️❣️❣️❣️
今日係星期六食完飯
之前已經好想過黎食尼一間乳酪雪糕
見到唔係好多人排隊就過左去食

但係如果係懶人就都係跟佢地set 好嘅嗌就包補不會出錯😆
🍧The Garden 🪴 $54
雪糕好fresh 一d都唔甜有淡淡嘅乳酪味😋😍
插係上面係千層酥網,類似係包裹住麥芽糖嘅薄脆餅乾😛
旁邊有一顆桂花啫喱,好清新好fresh😚
乳酪淋上面嘅係荔枝玫瑰汁,有淡淡玫瑰香味🤏🏻🥰
當日紅桑莓棒棒賣曬😥☹無得食
個人唔太中意佢地將一d類似餅乾碎擺係最底層
同乳酪雪糕唔係好搭,口感有d奇怪🤔🤨
價錢以一杯乳酪雪糕黎講唔算太貴,價錢合理🤑
如果再過來,應該會想試埋其他口味😍
評分:❣️❣️❣️❣️❣️
2023-08-05
$54 (宵夜)
  • The  Garden