2018-10-19 51 瀏覽
成日見到人地facebook 同埋instagram post 相食刺身飯,啲刺身鋪滿哂個碗,我就同男朋友講叫佢帶我去食。今日佢終於帶左我去食!門口大大碗刺身丼既poster ,好吸引!雖然餐廳面積唔大,但裝修好有日本feel!餐廳主打丼飯,選擇有好多!由A到U 有成21個!對於我呢啲咩都想食既人,要睇哂每一個都花左啲時間!另外仲有壽司、刺身、小食同串燒等等。我地先點左一份燒河豚魚乾($68)一大塊魚乾,好有咬口,送酒岩哂!仲要左一份白鱔串燒!勁好食!!魚肉爽口,魚皮燒等夠香,無諗過喺度食到咁出色既串燒!!到主打既丼飯!丼飯會配一碗麵豉湯,不過麵豉湯點會係我既重點,我期待既,係滿滿既刺身丼飯😍佢呢度係雙層爆丼,上層係丼飯,下層係沾麵。我數過有成十幾款刺身,仲有海膽🤤三文魚肥美,甜蝦鮮甜,海膽鮮甜而且唔腥,仲有一啲貝類刺身,真係應有盡有,岩哂款款刺身都想試既人而且老闆真係毫不吝嗇,我估一般女仔淨係食上層都飽!而我,當然要食埋下層!下層係海膽汁沾麵,麵唔係拉麵,而係蒟蒻麵。另外呢個沾麵係凍既。開頭都諗會唔會怪怪地,但食落原來好夾,蒟蒻原本無乜味,所以夾個海膽汁個汁就好突出!另外仲有啲青瓜可

今日佢終於帶左我去食!
門口大大碗刺身丼既poster ,好吸引!

雖然餐廳面積唔大,但裝修好有日本feel!

另外仲有壽司刺身、小食同串燒等等。

我地先點左一份燒河豚魚乾($68)
一大塊魚乾,好有咬口,送酒岩哂!

仲要左一份白鱔串燒!
勁好食!!

魚肉爽口,魚皮燒等夠香,無諗過喺度食到咁出色既串燒!!

到主打既丼飯!

佢呢度係雙層爆丼,上層係丼飯,下層係沾麵。
我數過有成十幾款刺身,仲有海膽🤤
而且老闆真係毫不吝嗇,我估一般女仔淨係食上層都飽!而我,當然要食埋下層!下層係海膽汁沾麵,麵唔係拉麵,而係蒟蒻麵。另外呢個沾麵係凍既。開頭都諗會唔會怪怪地,但食落原來好夾,蒟蒻原本無乜味,所以夾個海膽汁個汁就好突出!另外仲有啲青瓜可以配埋一齊食,夏天食超正!

推薦呢間餐廳比大家,不過大家黎記得book 位,因為平日黎食,七點半左右佢已經爆場,希望下次黎食仲keep 到質素啦