東歐餐廳

Ivan The Kozak
Search 黃店,見到呢間,所以Lunch去試。一點幾入到去其實啲枱都唔係好滿,完全唔使排隊一入就係。係黃嘅,但你話Lunch係咪真係好好味,就不敢講了。我哋叫咗一個雞一個牛,湯就一個羅宋湯一個蔬菜湯。羅宋湯係懷念嘅味道不過都有啲似港式嗰種味,不過記憶唔可以作準啦,上次飲都係四年前喺俄羅斯,好大pat Sour cream。而呢個嘅味道就係甜甜地,偏向港式羅宋湯但係又冇咁濃味,係回憶嘅味道所以會比好高分lol至於蔬菜湯啲料好足,湯就一般般。兩盤新鮮蔬菜沙律,太過新鮮,我哋兩個handle唔到,咀嚼嗰陣時覺得自己好似一隻牛咁...知道好晒大基本上食了兩啖就擺低咗(係一人一啖夾埋兩啖)牛舌飯,據男伴形容所講就係有揦過,但係我覺得幾好味,都有牛味但係唔會話去到好濃接受唔到,而個忌廉汁係好味嘅,但係就略嫌唔夠多,蘑菇好食😋我嘅雞飯就一般般啦,啲雞有啲鞋口我都冇食晒。嘢飲就我個洛神花茶都OK嘅,甜甜地酸酸地唔會話好濃,比起個賣相佢係好飲啲嘅。但係凍檸茶都真係完全唔得,淡而無味見到杯野嘅顏色都知道出事(肉眼睇淡色好多)....男伴最後頂唔順叫我飲埋佢(我飲開無糖熱檸水所以我ok),又唔甜又冇茶味
Search 黃店,見到呢間,所以Lunch去試。
一點幾入到去其實啲枱都唔係好滿,完全唔使排隊一入就係。

係黃嘅,但你話Lunch係咪真係好好味,就不敢講了。

我哋叫咗一個雞一個牛,湯就一個羅宋湯一個蔬菜湯。
Borscht  Soup

Vegetable  Soup

至於蔬菜湯啲料好足,湯就一般般。

Fresh  Vegetable Salad

Oxton stewed with Mushroom sauce

Georgian style chicken with home-made sauce

我嘅雞飯就一般般啦,啲雞有啲鞋口我都冇食晒。

Roselle  Floweral  Honey

凍檸茶

但係凍檸茶都真係完全唔得,淡而無味見到杯野嘅顏色都知道出事(肉眼睇淡色好多)....男伴最後頂唔順叫我飲埋佢(我飲開無糖熱檸水所以我ok),又唔甜又冇茶味,唯一係有啲檸檬嘅酸....所以大家要飲呢啲港式嘢都係去返港式茶餐廳啦。

係黃嘅
1980 瀏覽

佢哋餐廳啲裝飾好精緻好有特色每一個細節都做得好好,而且窗邊位風景都唔錯:)如果係晚飯應該會好開心?都想俾多次機會佢試個晚飯嘅:)

btw衛生good,態度都OK啊:)
2020-06-03
午餐